Afgevoerde Andrea Vendrame wil door: “Ik hoop morgen aan de start te staan”
foto: Cor Vos
woensdag 10 mei 2023 om 20:16

Afgevoerde Andrea Vendrame wil door: “Ik hoop morgen aan de start te staan”

Andrea Vendrame was een van de grootste slachtoffers van de valpartij kort na de finish van de vijfde Giro-etappe in Salerno. De Italiaanse sprinter van AG2R Citroën kon de gevallen Mark Cavendish en diens fiets niet meer ontwijken en viel hard tegen de hekken. Hij werd afgevoerd, waarna uit onderzoek een ontwrichte linker schouder aan het licht kwam. Maar Vendrame denkt niet aan opgeven.

“Ik viel na het passeren van de finish”, legt Vendrame zelf uit. “Gelukkig heb ik niets gebroken. We kwamen aan met 60 km/u en Cavendish kwam daar ten val. Zijn fiets werd naar de linkerkant van de weg geslingerd en ik kon hem niet ontwijken. Ik belandde in de hekken.”

Vervolgens werd de Italiaan afgevoerd op een brancard, waardoor gevreesd werd voor een zware blessure. Het bleek een blessure aan zijn linkerschouder, waar een gewricht van zijn plek was geraakt. Daarnaast had hij meerdere wonden die gehecht moesten worden.

“Ik zal mijn best doen om mijzelf zo goed mogelijk te behandelen vanavond, met de medische staf”, houdt Vendrame hoop. “Ik hoop morgen aan de start te staan, dat is mijn doel voor de komende uren. Het zou hartverscheurend zijn om te moeten vertrekken uit deze Giro.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.