Afrikaans talent Kudus wil dit jaar nog geen Vuelta rijden
vrijdag 2 mei 2014 om 09:42

Afrikaans talent Kudus wil dit jaar nog geen Vuelta rijden

Kudus

foto: Sirotti

Merhawi Kudus wordt gezien als een groot talent. De Afrikaan is dit jaar pas twintig jaar geworden en heeft nu al enkele knappe resultaten behaald. Toch staat Kudus dit jaar niet aan de start van de Vuelta, ondanks dat zijn ploeg MTN-Qhubeka wél een wildcard heeft gekregen. “Het is te vroeg voor mij”, verklaart de renner uit Eritrea tegenover Cyclingtips.

Begin dit seizoen eindigde Kudus als tweede in het eindklasssement van de Tour de Langkawi. Moment is hij actief in de Ronde van Turkije. Ook daar presteert hij goed: de Eritreeër staat vierde in het klassement. Afrikaanse wielerfans hoopten dat Kudus ook in de Vuelta zou schitteren. Maar hij start niet. “Ik zal het er eerst nog met mijn team over hebben, maar ik denk dat het te vroeg is om dit jaar al de Vuelta te rijden.”

Volgend jaar hoopt hij zijn debuut in een grote ronde te maken. Dit seizoen staan er kleinere rittenkoersen op zijn programma. “Ik werk hard aan mijn toekomst. Dit jaar zal ik de Ronde van Zwitserland rijden. Daar kan ik een koers van hoog niveau rijden.” Ook de Ronde van Oostenrijk en het wereldkampioenschap staan voor dit seizoen op zijn programma.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.