Afstand L-B-L maakt herstelde Guillaume Martin niet bang
foto: Marcel Koch
zaterdag 21 april 2018 om 15:06

Afstand L-B-L maakt herstelde Guillaume Martin niet bang

Guillaume Martin wil zondag in Luik-Bastenaken-Luik revanche nemen voor de Waalse Pijl, waarin hij door maagproblemen geen rol van betekenis kon spelen. De 24-jarige Fransman van Wanty-Groupe Gobert won de belofteneditie van La Doyenne in 2015 en kent de Ardense wegen goed. Door maagproblemen kwam Martin in de Waalse Pijl niet verder dan de 93e plaats. “Ik voelde het meteen, aangezien ik het goede gevoel van de afgelopen week niet had”, zegt hij. “Donderdag ochtend was echt het ergste, maar sindsdien voel ik me beter. Bij de verkenning vrijdag voelden de benen beter aan, maar ik zal zondag pas de bevestiging krijgen of ik al dan niet volledig hersteld ben.”

Martin: “Natuurlijk was het frustrerend omdat ik, in tegenstelling tot voorgaande jaren, in vorm afzakte naar Wallonië. Maar ik focus nu op zondag. Ik heb goed gewerkt en mijn vorm is goed. Als ik volledig hersteld ben, maakt de afstand (258 kilometer, red.) me niet bang. Er zijn talrijke hindernissen, maar ik wil nog steeds praat zijn bij de favorieten op het einde. Ik kan geen exacte voorspelling geven omdat ik referentiepunten mis, maar ik ben capabel om met heel wat jongens uit de top 20 van de Waalse Pijl de strijd aan te gaan.”

Martin wist in 2015 Luik-Bastenaken-Luik bij de beloften te winnen en tekende in 2016 bij Wanty-Groupe Gobert. Hij begon dit seizoen met een vijfde plaats in de GP Cycliste la Marseillaise en schreef begin deze maand het Circuit Cycliste Sarthe op zijn naam.

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
21 april 2018 20:45
Benieuwd of zijn herstel op tijd is voor de wedstrijd van morgen!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.