AG2R Citroën met Oliver Naesen en Stan Dewulf in Le Samyn
Oliver Naesen - foto: Cor Vos
maandag 28 februari 2022 om 11:33

AG2R Citroën met Oliver Naesen en Stan Dewulf in Le Samyn

AG2R Citroën heeft bekendgemaakt welke zes renners morgen aan de start verschijnen van Le Samyn. Oliver Naesen, het voorbije weekend vierde in Omloop Het Nieuwsblad, en Stan Dewulf zijn de meest in het oog springende namen in de ploeg.

Naesen sprintte zaterdag naar de vierde plaats in de Omloop, in de eerste groep achter winnaar Wout van Aert. Een dag later kwam de 31-jarige klassieke renner als twintigste over de streep in Kuurne-Brussel-Kuurne. Hij gaat op voor pas zijn tweede deelname in Le Samyn, waar hij zeven jaar geleden – in zijn eerste profjaar – als tiende finishte. “Het is een koers die me goed ligt, maar de kans deed zich niet voor om er weer deel te nemen. Ik ben blij dat ik er aan mee kan doen.”

Voor Dewulf wordt het zijn derde optreden, na een 36e plaats in 2019 en een 32e in 2021. De 24-jarige renner begon het seizoen sterk in de Ruta del Sol, waarin hij derde was in de lastige derde etappe. Sindsdien kwam hij ook in het Vlaams openingsweekend in actie. De selectie wordt compleet gemaakt door neoprof Antoine Raugel, Damien Touzé, snelle man Marc Sarreau en Gijs Van Hoecke.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.