AG2R Citroën tot 2025 in het peloton, budget van 23 miljoen euro
foto: Cor Vos (archief)
vrijdag 28 augustus 2020 om 17:09

AG2R Citroën tot 2025 in het peloton, budget van 23 miljoen euro

De toekomst van de AG2R Citroën-wielerploeg, zoals het team vanaf 2021 door het leven gaat, is verzekerd tot en met 2025. Mede door de komst van de autofabrikant als nieuwe co-sponsor kan de Franse WorldTour-ploeg de komende seizoenen rekenen op een jaarbudget van 23 miljoen euro.

Met het verhoogde budget heeft AG2R La Mondiale, zo heet de ploeg momenteel nog, al de nodige aankopen gedaan. Onder meer Greg Van Avermaet en Bob Jungels zijn reeds aangetrokken voor 2021 in de hoop door te groeien tot de top van het peloton, met nadruk op de klassiekers.

Ploegmanager Vincent Lavenu laat weten dat in 2022 opnieuw flink geïnvesteerd gaat worden in de selectie. Daarnaast wil het team stappen zetten op basis van trainingen, performance management en technologie.

“We zijn trots dat we aan een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van AG2R Citroën kunnen beginnen”, aldus Lavenu. “We hebben samen met onze titelsponsor AG2R La Mondiale een excellente co-sponsor gevonden. Citroën heeft bewezen een ideale ploeggenoot te zijn voor een ploeg die wil blijven groeien. Ik kan niet wachten om te starten met onze samenwerking.”

André Renaudin (directeur AG2R), Vincent Cobée (directeur Citroën) en Philippe Chevallier (directeur AG2R Citroën) – foto: AG2R Citroën

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.