AG2R La Mondiale met Naesen en Dillier naar Roubaix
foto: Cor Vos
dinsdag 9 april 2019 om 19:08

AG2R La Mondiale met Naesen en Dillier naar Roubaix

AG2R La Mondiale is klaar voor aankomende zondag, als Parijs-Roubaix op het programma staat. De Franse WorldTour-ploeg rekent vooral op Oliver Naesen, maar met Silvan Dillier heeft het ook de nummer twee van vorig jaar in huis.

Naesen is bezig aan een uitstekend voorjaar, maar de kers op de taart ontbreekt nog. Zo reed de 28-jarige Belg al naar podiumplaatsen in Milaan-San Remo en Gent-Wevelgem. Afgelopen zondag finishte hij – ondanks bronchitis – als zevende in de Ronde van Vlaanderen. De Oost-Vlaming werd vorig jaar nog twaalfde in Roubaix.

Zijn ploeggenoot Dillier stond vorig seizoen nog te glunderen op het eindpodium. De Zwitser wist verrassend tweede te worden achter winnaar Peter Sagan. De vraag is of Dillier zondag opnieuw kan verbazen. Het is daarnaast ook uitkijken naar het rijden van Stijn Vandenbergh. De bonkige Belg reed namelijk een sterke Ronde van Vlaanderen.

De selectie wordt aangevuld met de Duitser Nico Denz en de Fransen Julien Duval, Dorian Godon en Alexis Gougeard. De 117e editie van Parijs-Roubaix telt 29 kasseistroken, goed voor een totale afstand van 54,5 kilometer.

Silvan Dillier was vorig jaar dé verrassing in Parijs-Roubaix – foto: Cor Vos

Selectie flag-fr AG2R La Mondiale voor flag-fr Parijs-Roubaix (14 april)
flag-de Nico Denz
flag-ch Silvan Dillier
flag-fr Julien Duval
flag-fr Dorian Godon
flag-fr Alexis Gougeard
flag-be Oliver Naesen
flag-be Stijn Vandenbergh

Overige selecties flag-fr Parijs-Roubaix (14 april)
flag-de Team Sunweb
flag-fr Arkéa-Samsic

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.