AG2R La Mondiale met Oliver Naesen en Bardet naar Ronde van Vlaanderen

dinsdag 13 oktober 2020 om 16:53
AG2R La Mondiale met Oliver Naesen en Bardet naar Ronde van Vlaanderen

foto: Cor Vos

AG2R La Mondiale heeft zijn selectie gepresenteerd voor de Ronde van Vlaanderen van aankomende zondag. De Franse formatie rekent ook nu weer op kopman Oliver Naesen. De Belg krijgt steun van onder meer Romain Bardet, die komend weekend zijn debuut zal maken in ‘Vlaanderens Mooiste’.

Bardet zag in mei al een unieke kans om dit jaar te starten in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Die laatste wedstrijd gaat niet door vanwege de coronapandemie, maar Bardet zal aankomende zondag wel deelnemen aan zijn allereerste Ronde van Vlaanderen.

“Het is duidelijk dat ik de Ronde van Vlaanderen echt een keer gereden wil hebben. In een normaal seizoen is dat niet mogelijk want dan valt het middenin de voorbereiding op een grote ronde”, zo vertelde Bardet enkele maanden geleden. De klimmer werd afgelopen zondag overigens nog zevende in Parijs-Tours.

Overige namen
Voor Bardet zal het een grote ontdekkingstocht worden, al zal hij waarschijnlijk ook zijn kopman Oliver Naesen zo goed mogelijk willen bijstaan. Die laatste kende een incidentrijke editie van Gent-Wevelgem, maar kwam na een sterke inhaalrace nog als veertiende over de streep.

Ook Lawrence Naesen (de broer van Oliver), Silvan Dillier, Julien Duval, Alexis Gougeard en de Belgische kasseienvreter Stijn Vandenbergh maken deel uit van de zevenkoppige selectie.

Selectie flag-fr AG2R La Mondiale voor flag-be Ronde van Vlaanderen (18 oktober) 
flag-fr Romain Bardet
flag-ch Silvan Dillier
flag-fr Julien Duval
flag-fr Alexis Gougeard
flag-be Lawrence Naesen
flag-be Oliver Naesen
flag-be Stijn Vandenbergh

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone