Agritubel maakt zich op voor laatste wedstrijd
zaterdag 10 oktober 2009 om 22:54

Agritubel maakt zich op voor laatste wedstrijd

Net als voor renners Marcus Ljungqvist en Aart Vierhouten is Parijs-Tours morgen ook de laatste wedstrijd voor Agritubel. De Franse Pro-Continentale ploeg slaagde er namelijk niet in om na het afhaken van de hoofdsponsor een nieuwe geldschieter te vinden. Manager Denis Leproux hoopt op een passend afscheid: “Een goed optreden in Parijs-Tours morgen zal de bittere smaak van het afscheid enigszins verzachten.”

“Toch zie ik het gewoon als een wedstrijd zoals alle andere. Er is dan ook geen afscheidsfeest of iets dergelijks gepland. Dat vind ik ook niet op zijn plaats aangezien het een droeve en ongelukkige gelegenheid is”, aldus Leproux.

Agritubel zal morgen aantreden met de Fransen Freddy Bichot, Brice Feillu, Romain Feillu, David Le Lay, Anthony Ravard, Nicolas Vogondy en Nicolas Jalabert. Voor de laatstgenoemde, die in 1995 zijn profcarriere begon, zal het zijn laatste koers uit zijn carrière zijn. De rest van de starters heeft al een ploeg voor volgend seizoen gevonden.

Emilien-Benoit Bergès, Eduardo Gonzalo Ramirez en Christophe Laurent krijgen dus niet de kans om zich alsnog in de kijker te rijden. Volgens Leproux is daar echter wel rekening mee gehouden. “De afgelopen weken hebben we ons gefocust om de renners die nog geen nieuwe ploeg hebben gevonden een kans te geven zich te bewijzen.”

Agritubel is sinds 2005 actief in de professionele wielersport en won met Juan Miguel Mercado (2006) en Brice Feillu (2009) onder meer twee ritten in de Tour de France.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.