Aimé De Gendt (24) bevestigt talent in Le Samyn
©Cor Vos
dinsdag 5 maart 2019 om 17:57

Aimé De Gendt (24) bevestigt talent in Le Samyn

Na drie jaar Sport Vlaanderen-Baloise zette Aimé De Gendt dit jaar de stap naar Wanty-Gobert. In Le Samyn toonde de Aalstenaar waarom Hilaire Van Der Schueren hem er absoluut bij wilde voor het klassieke voorjaar.

Op iets minder dan vijftig kilometer van de finish in Le Samyn nam Aimé De Gendt het initiatief. De Oost-Vlaming van kreeg Pieter Serry mee. “Eigenlijk hoopte ik dat er nog iets meer jongens zouden reageren. Niet dus. Toch blijven rijden, redeneerde ik. Ze komen later nog wel. Dat is ook gebeurd, maar we hebben met ons tweeën wel een pak krachten verspeeld door een volle ronde (24 km, red) alleen te fietsen.”

Niet traag, ook niet de rapste
“Eenmaal de groep aangedikt tot tien stuks, was het ook wat gokken. En ik wilde uiteraard ook wat krachten sparen voor een eventuele eindsprint. Ik ben niet de rapste van het peloton, maar in een kleine groep ben ik ook niet traag. Al wist ik vooraf dat het moeilijk zou worden om Sénéchal af te houden. Dat bleek uiteindelijk ook in de spurt. Toch heb ik er het maximale uitgehaald.”

De voorbije twee jaar kon De Gendt zich wegens ziekte niet echt bewijzen in het klassieke voorjaar. Dit seizoen wil hij bewijzen dat hij zijn plek heeft. “Daarvoor wilde Wanty-Gobert me in de ploeg. Als ik gezond mag blijven, hoop ik me te tonen. Ik ben 24 en ik kan wellicht nog stappen zetten. Ik heb het gevoel dat ik elk jaar sterker word en dat de kloof met de toppers beetje bij beetje verkleint. Op termijn zou ik graag meedoen met de absolute toppers in de grote klassiekers.”

Overvol programma
De Gendt rijdt zondag de GP Monseré in Roeselare, daarna last hij met Wanty-Gobert een korte stage in. “Waarna ik de competitie hervat in de Bredene-Koksijde Classic, de GP de Denain en de Driedaagse Brugge-De Panne. Zo gaan we richting Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen, de Ronde en Parijs-Roubaix. Een hele boterham, inderdaad.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.