Aimé De Gendt: “Kopman voor de klassiekers, vrijbuiter in de Tour”
donderdag 11 februari 2021 om 15:39

Aimé De Gendt: “Kopman voor de klassiekers, vrijbuiter in de Tour”

Aimé De Gendt (26) blikt vooruit op het seizoen. De klassiekerspecialist van Intermarché-Wanty Gobert ontpopt zich steeds meer tot kopman voor het klassieke voorjaar. In de Tour krijgt hij een vrijbuitersrol.

Na een eerste overwinning bij de profs in de Antwerp Port Epic (2019) en een tweede plaats in de GP Samyn (2019, 2020) toonde De Gendt met een aanval op de Poggio in zijn eerste Milaan-San Remo en een vierde plaats in de Bretagne Classic dat hij klaar was om ook op het hoogste niveau een rol te spelen.

Met zijn podiumplaats in het eindklassement van de Ronde van Luxemburg eind vorig seizoen nog vers in het geheugen, blikt De Gendt vooruit naar het nakende seizoen, dat hij door middel van collectieve en individuele stages in het buitenland aan het voorbereiden is. “Zowel het team als mezelf dragen de voorjaarsklassiekers in het hart. De weken tussen de Omloop het Nieuwsblad en Parijs-Roubaix of de Amstel Gold Race is de periode waarin ik op mijn best wil zijn”, vertelt De Gendt.

De Gendt op stage met ploegmaat Eiking – foto: Cor Vos © 2021

“Er zijn weinig kansen, dus start ik in elke wedstrijd met dezelfde motivatie. Je weet immers nooit wat er in de volgende koers zal gebeuren. Vanaf de Omloop het Nieuwsblad willen we met de ploeg dus het hoogst haalbare bereiken. Vorig najaar trok ik voor het eerst op hoogtestage en dat is me enorm goed bevallen. Daarom heb ik ervoor gekozen om begin februari, tussen de twee collectieve trainingskampen met het team in Alicante door, samen met Jan Bakelants een hoogtestage in te lassen. Op deze manier wil ik me klaarstomen voor het seizoen.”

Na de klassiekers richt de Oost-Vlaming zich op de Ronde van Frankrijk, waar hij voor een tweede keer met Intermarché-Wanty-Gobert als vrijbuiter aan de start mag komen. “Ook in het najaar zijn er nog heel wat wedstrijden die me uitstekend liggen. Een goed en constant seizoen is wat ik dit jaar wil bereiken. De voorbije jaren heb ik een mooie progressiecurve laten optekenen. Ondanks de onderbreking door de Covid-pandemie heb ik laten zien dat ik ook op het allerhoogste niveau mijn mannetje kan staan. De komende jaren wil ik stappen in de goede richting blijven zetten.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.