Alan Riou zet Classic Loire Atlantique achter zijn naam
foto: Cor Vos (archief)
zaterdag 2 oktober 2021 om 17:25

Alan Riou zet Classic Loire Atlantique achter zijn naam

Alan Riou heeft de Classic Loire Atlantique gewonnen. De Fransman bleef na 182 kilometer koers Valentin Madouas en Dorian Godon voor.

Al vroeg op de dag reed er een sterke kopgroep weg, met daarbij renners als Tobias Ludvigsson, Robin Carpenter, Anthony Perez, Lilian Calmejane, Jan Bakelants, Lorrenzo Manzin, Anthony Delaplace en Thomas Boudat. Groot werd hun voorsprong nooit, wat betekende dat hun vlucht voor halfweg koers ook weer ten einde kwam.

Miles Scotson en Maxime Jarnet voerden daarna de forcing met nog negentig kilometer te gaan. Voor het restant van de koers was dit een belangrijke vlucht, omdat het peloton nooit meer met hen de aansluiting zou vinden. De laatste uren probeerde een aantal renners de oversteek te maken, maar alleen Calmejane, Godon, Madouas en Riou slaagden daar in. Ondertussen moest Jarnet passen.

Pas in de laatste kilometer werd duidelijk dat zij met elkaar zouden gaan strijden om de zege. Het peloton lag namelijk nooit echt ver achter. De koplopers hielden het tempo echter hoog en dus werd er gesprint. Riou ging er met de buit vandoor.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.