Alaphilippe blijft maar winnen: “Echt een perfecte finale”
foto: Cor Vos
dinsdag 9 april 2019 om 17:35

Alaphilippe blijft maar winnen: “Echt een perfecte finale”

En dat is seizoenszege nummer acht voor Julian Alaphilippe! De renner van Deceuninck-Quick-Step won vandaag de tweede etappe in de Ronde van het Baskenland. De Fransman deed dit na zijn specialiteit: een sprint bergop. “De finale lag mij echt perfect. Ik ben heel erg blij met deze zege”, zo vertelde hij na afloop.

Alaphilippe wist perfect te timen in finishplaats Gorraiz. De 26-jarige puncheur zag de jonge Belg Bjorg Lambrecht al vroeg vertrekken, maar de Fransman bleef bijzonder rustig. Uiteindelijk wist hij de coureur van Lotto Soudal nog te remonteren. “Ik wist niet hoe goed mijn conditie was, aangezien ik na Milaan-San Remo koos voor een korte rustperiode.”

“Ik reed echter een prima openingstijdrit, wat goed was voor het vertrouwen. De ploeg heeft vandaag heel erg goed gereden, waardoor ik het ook kon afmaken. Het was een zeer snelle en nerveuze etappe, mede door de gravelwegen. Daardoor was de finale ook erg technisch.”

Droomseizoen 
Alaphilippe is bezig aan het beste seizoen uit zijn carrière. Zo won hij in februari al tweemaal in de Vuelta a San Juan, gevolgd door een ritzege in de Tour Colombia 2.1. Verder pakte hij een etappe in Tirreno-Adriatico, maar was hij ook de beste in Strade Bianche én Milaan-San Remo. “Ik ben echt enorm blij”, is dan ook zijn conclusie.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.