Alaphilippe debuteert in Dwars door Vlaanderen: “Belangrijke koers voor de Ronde”
foto: Cor Vos
dinsdag 30 maart 2021 om 19:03

Alaphilippe debuteert in Dwars door Vlaanderen: “Belangrijke koers voor de Ronde”

Update Deceuninck-Quick-Step heeft bekendgemaakt welke zeven renners woensdag van start gaan in Dwars door Vlaanderen. Wereldkampioen Julian Alaphilippe is de meest in het oog springende naam in de selectie, waarvan ook E3-winnaar Kasper Asgreen deel van uitmaakt.

Voor Alaphilippe wordt het zijn eerste optreden in Dwars door Vlaanderen, de wedstrijd tussen Roeselare en Waregem. De wereldkampioen reed in Omloop Het Nieuwsblad al over kasseien, maar werkte daarna een Italiaans blok af met Strade Bianche, Tirreno-Adriatico en Milaan-San Remo.

De Fransman, die in de Tirreno al een etappe wist te winnen, wordt woensdag omringd door Kasper Asgreen, vrijdag winnaar van de E3 Saxo Bank Classic, winnaar van Omloop Het Nieuwsblad Davide Ballerini, Tim Declercq, Dries Devenyns, tweevoudig winnaar Yves Lampaert en Florian Sénéchal.

“Voor Julian is dit een belangrijke wedstrijd in aanloop naar de Ronde van Vlaanderen”, aldus Tom Steels, ploegleider van Deceuninck-Quick-Step in Dwars door Vlaanderen. “De combinatie van korte beklimmingen, smalle wegen en de nervositeit van het peloton is precies wat hij nodig heeft om voor zondag wedstrijd-klaar te zijn.”


Update – Dries Devenyns van de startlijst gehaald

Dries Devenyns is dinsdag van de startlijst gehaald door Deceuninck-Quick-Step. De Belgische ploeg laat aan WielerFlits weten dat hij nog niet volledig hersteld is van zijn inspanningen in de Ronde van Catalonië die zondag finishte. Hij loodste kopman João Almeida naar de zevende plek. Stijn Steels is opgeroepen als vervanger.

Selectie Deceuninck-Quick-Step voor Dwars door Vlaanderen 2021 (31 maart)
flag-fr Julian Alaphilippe
flag-dk Kasper Asgreen
flag-it Davide Ballerini
flag-be Tim Declercq
flag-be Yves Lampaert
flag-fr Florian Sénéchal
flag-be Stijn Steels

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.