Alaphilippe, Gilbert en Viviani voeren Quick-Step Floors aan in Milaan-San Remo
Gilbert en Alaphilippe aan de start van Milaan-San Remo 2017 - foto: Sirotti
woensdag 14 maart 2018 om 11:32

Alaphilippe, Gilbert en Viviani voeren Quick-Step Floors aan in Milaan-San Remo

Quick-Step Floors heeft op haar website de selectie voor Milaan-San Remo bekend gemaakt. Zoals verwacht trekt de ploeg met een bijzonder sterk team naar het eerste monument. Met Julian Alaphilippe, Philippe Gilbert en Elia Viviani heeft de ploeg verschillende kanshebbers op de zege.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Voor Gilbert zal het zijn 45ste deelname aan een monument ooit zijn. Hij hoopt La Primavera op zijn naam te schrijven dit jaar. Dan ontbreekt van de vijf monumenten alleen Parijs-Roubaix nog op zijn palmares. “Het is altijd ingewikkeld om deze wedstrijd te begrijpen en te voorspellen wat er gaat gebeuren. Eén ding is zeker en dat is dat we met een sterk team en verschillende troefkaarten starten. Het is een van de grootste klassiekers van het jaar en we zijn er klaar voor, ondanks het ontbreken van Fernando (Gaviria, red.)”, vertelt hij.

Binnen de ploeg is hij echter niet de enige kanshebber. Vorig jaar toonde Alaphilippe zich in de sprintersklassieker al sterk met een derde plaats na een late ontsnapping op de Poggio. Mocht het peloton op een sprint afstevenen dan zal de ploeg alles in dienst stellen om Viviani naar de overwinning te loodsen. Tim Declercq, Iljo Keisse, Maximiliano Richeze en Fabio Sabatini zullen de drie kopmannen bijstaan in hun jacht op de overwinning.

Selectie Quick-Step Floors voor Milaan-San Remo
flag-fr Julian Alaphilippe
flag-be Tim Declercq
flag-be Philippe Gilbert
flag-be Iljo Keisse
flag-ar Maximiliano Richeze
flag-it Fabio Sabatini
flag-it Elia Viviani

RIDE Magazine
17 Reacties
Sorteer op:
14 maart 2018 11:41
Als Gaviria er nog bij was geweest hadden ze 4 kopmannen en maar drie knechten gehad.
14 maart 2018 11:43
Goed dat ze die "6 kopmannen, 1 knecht"-mentaliteit klaarblijkelijk laten vallen. Dat werkt in kleine koersen zoals die van de Napoleon Cup, maar op dit niveau is dat om problemen vragen. Drie speerpunten, de rest in dienst. Stybar had nog in de selectie gepast, voor de rest zeer logisch. Ik zie Gilbert en Alaphilippe wel een duo-aanval ondernemen.
14 maart 2018 11:44
Leuk team, geen van de drie misgun ik hem.
14 maart 2018 11:45
Wie is het allemaal gelukt om de vijf monumenten te winnen?

Ik ben benieuwd of Viviani de Poggio overleeft.
14 maart 2018 11:47
Rik Van Looy, Eddy Merckx en Roger De Vlaeminck. Merckx won ze allen meerdere keren. Boonen staat trouwens op de 8ste plaats samen met Cancellara; met elk zeven monumenten. Sagan, waar blijf je?
14 maart 2018 11:50
Zou Richeze met zijn huidige vorm niet ook nog een backup zijn mocht het misgaan met viviani?
14 maart 2018 11:59
El Tractor mag zich opmaken om 297km op kop te rijden. Gelukkig staat ie scherp. Als Gilbert wil winnen moet hij vroeg gaan en een mindere god meekrijgen of een hele lepe truck uit zijn hoed toveren.
14 maart 2018 12:12
ik ga voor lepe truck
14 maart 2018 12:29
Edit redactie: Niet insinueren, daarvoor mag je in het forumtopic je mening uiten.
14 maart 2018 12:36
In deze koers heb je weinig knechten nodig. De koers wordt met grote kans bijelkaar gehouden door andere teams.
14 maart 2018 13:39
Winnen met een lepe truck? Daar is wel een grote truc voor nodig denk ik.....
14 maart 2018 13:44
Voor zo'n klassieker met 7 man starten, kan toch een ander westrijdbeeld opleveren.
Gaat er aanvallender gekoerst worden?
Ben benieuwd naar de wedstrijd!
14 maart 2018 13:54
Jammer jammer jammer ... QSF is de enige ploeg die een selectie kan maken die het peloton kan breken in deze koers. Lampaert & Terpstra klimmen zo goed tegenwoordig, dat waren perfecte compagnons om met Gilbert op pad te sturen op de Cipressa. En als dat plan faalt dan had Stybar nog eens Alaphilippe kunnen lanceren op de Poggio. Gaviria dan nog achter de hand hebben voor een eventuele spurt was handig geweest, maar Viviani is nog steeds een degelijk alternatief.
Met deze selectie gaan ze rustig controleren met Declercq & Keisse, gaat Gilbert op z'n eentje moeten proberen een fris peloton achter te laten op de Cipressa, en moet dan Alaphillipe proberen Sagan & Kwia te volgen ofwel de spurt aan te trekken voor Viviani omdat Richeze & Sabatini toch gelost gaan zijn.
Nogmaals: Jammer jammer jammer
14 maart 2018 16:34
Gilbert zie ik het niet meer doen. Viviani een redelijke kans.
14 maart 2018 20:56
Ik hoop echt op Phil!
14 maart 2018 22:16
Vraag me af wat Sabatini Hier doet. Was t plan de sprint te doen met 2 treinen, Gaviria richeze en Sabatini viviani?
15 maart 2018 11:10
Ik denk dat Sabatini de plek van Gaviria inneemt.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.