Alaphilippe hervat competitie in Critérium du Dauphiné
foto: Cor Vos
dinsdag 4 juni 2019 om 18:00

Alaphilippe hervat competitie in Critérium du Dauphiné

Julian Alaphilippe heeft na een uitmuntend voorjaar mogen genieten van een rustperiode, maar inmiddels ligt de focus weer volledig op de Tour de France. De puncheur zal zich in het Critérium du Dauphiné zo goed mogelijk proberen voor te bereiden. Alaphilippe krijgt vanaf zondag het gezelschap van onder meer Philippe Gilbert.

Alaphilippe heeft dit jaar vooral geschitterd in de klassiekers, met zeges in Strade Bianche, Milaan-San Remo en de Waalse Pijl. Maar de Fransman kende vorig jaar ook een bijzonder succesvolle Tour, door te winnen in Le-Grand-Bornand en Bagnères-de-Luchon. Hierdoor wist hij eveneens de bolletjestrui te veroveren.

Maar Alaphilippe bewaart ook goede herinneringen aan het Critérium du Dauphiné, aangezien hij vorig seizoen wist te zegevieren in Lans-en-Vercors. In het eindklassement kwam hij niet verder dan de 21e plaats. “We staan met een uitgebalanceerde ploeg aan de start”, zo vertelt ploegleider Brian Holm.

Overige renners 
“De Dauphiné is niet alleen maar een voorbereidingskoers op de Tour. Het is een spectaculaire wedstrijd waarin we willen scoren.” De ploeg rekent voor dagsucces vooral op Alaphilippe en de Colombiaanse sprinter Alvaro Hodeg. Maar ook Gilbert en Zdeněk Štybar moeten in staat zijn om mee te strijden voor ritwinst. De selectie wordt aangevuld met Rémi Cavagna, Tim Declercq en Petr Vakoč.

Selectie flag-be Deceuninck-Quick-Step voor flag-fr Critérium du Dauphiné (9-16 juni)
flag-fr Julian Alaphilippe
flag-fr Rémi Cavagna
flag-be Tim Declercq
flag-be Philippe Gilbert
flag-co Alvaro Hodeg
flag-cz Zdeněk Štybar
flag-cz Petr Vakoč

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.