Alaphilippe: “Hoe dichter bij Parijs, hoe vaker ik mezelf de vraag stel”
foto: Cor Vos
zaterdag 20 juli 2019 om 18:34

Alaphilippe: “Hoe dichter bij Parijs, hoe vaker ik mezelf de vraag stel”

Julian Alaphilippe koerste vandaag in de veertiende Touretappe tegen zijn limieten aan, maar uiteindelijk wist hij stand te houden en zijn gele trui opnieuw te verdedigen. Hoe dichter hij bij Parijs komt, des te meer gaat hij zich afvragen of hij de trui kan behouden.

“Het gaat tot dusver buitengewoon. Ik ga mijn trui zo goed mogelijk verdedigen”, reageerde de Fransman na afloop van de etappe met aankomst op de mythische Tourmalet. “Vandaag zag ik geweldige renners zich opblazen en dat motiveerde me om door te gaan. Maar de Tour is nog lang niet ten einde. Ik blijf de dingen dag per dag nemen. Nog een dag in het geel, ik had me niet meer kunnen wensen.”

“Dit was een korte, maar zware rit. Ik zat tegen mijn limieten aan om te kunnen aanhaken. Dus toen Thibaut aanviel dacht ik er wel aan om mee te springen, maar ik wilde niet alleen. En ik vond het mooi om iemand te zien winnen die ik waardeer, mijn doel was slechts de trui te behouden. Ik wilde Thomas, Bernal en Kruijswijk zoveel mogelijk in het oog houden, maar uiteindelijk heb ik niet echt naar ze gekeken. Ik wilde gewoon zolang mogelijk bij de eersten blijven.”

Fraaie strijd
“Hoe dichter we bij Parijs komen, des te meer ga ik me afvragen of ik de gele trui kan behouden. Hoe dan ook, het was een fraaie strijd vandaag”, aldus de Fransman. In het klassement verdedigt hij na vandaag een voorsprong van 2:02 op Geraint Thomas. Steven Kruijswijk staat derde.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.