Alaphilippe: “Met de gele trui op Quatorze Juillet wordt een mooi feest”
foto: Cor Vos
zaterdag 13 juli 2019 om 18:10

Alaphilippe: “Met de gele trui op Quatorze Juillet wordt een mooi feest”

Op de laatste klim van de dag sprong Julian Alaphilippe in het gezelschap van Thibaut Pinot weg uit het peloton der favorieten. De Gendt terugpakken lukte niet meer voor het Franse duo, maar Alaphilippe’s derde plaats was wel voldoende om het geel te heroveren. “Ik moest onderweg kalm blijven. Dat is me gelukt”, reageert Alaphilippe.

“Het was een moeilijke rit. We moesten knokken om de vluchters terug te pakken”, legt de Fransman uit. “Ik wist dat het op die laatste helling moest gebeuren. Met Pinot had ik een ideale metgezel mee. We hadden elk onze doelen. Ik om het geel terug te pakken, hij om seconden te pakken op de klassementsrenners.”

Niets te verliezen
“Ik beken dat ik ontgoocheld was dat ik die trui eergisteren moest inleveren”, aldus Alaphilippe. “Eens je daarvan geproefd hebt, heb je die smaak te pakken, natuurlijk. Zes seconden (zijn achterstand op Giulio Ciccone, red.) was niet veel. Ik had vandaag dan ook niets te verliezen en ben er vol voor gegaan om hem terug te pakken. Ik heb vandaag gekoerst zoals ik graag koers: risico’s nemen, van ver aanvallen, anticiperen op onverwachte scenario’s. Daar hou ik van.”

“Met de trui in de Tour fietsen op Le Quatorze Juillet, onze nationale feestdag, dat wordt een mooi feest. Het eindklassement? Daar denk ik niet aan, ik probeer me te onderscheiden waar en wanneer dat kan. Ik ben met die ingesteldheid naar de Tour gekomen en daar hou ik me aan.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.