Alaphilippe na contractverlenging: “Ik ben nu veel rustiger”
foto: Cor Vos
zondag 9 juni 2019 om 10:11

Alaphilippe na contractverlenging: “Ik ben nu veel rustiger”

Julian Alaphilippe kan met een gerust gemoed toewerken naar de Tour de France, nu de Fransman zijn contract heeft verlengd bij Deceuninck-Quick-Step. “Ik ben nu een stuk rustiger”, zo vertelt de puncheur vlak voor het Critérium du Dauphiné aan Het Laatste Nieuws.

Alaphilippe werd de afgelopen maanden in verband gebracht met meerdere ploegen. Zo hadden Total Direct Energie en Arkéa-Samsic interesse in de winnaar van Strade Bianche, Milaan-San Remo en de Waalse Pijl, maar ook WorldTour-teams als UAE Emirates en Bahrain Merida werden genoemd.

Vorige week maakte Alaphilippe een einde aan alle geruchten: de Fransman blijft ook de komende twee seizoenen koersen voor de ploeg van manager Patrick Lefevere. “Ik had veel gesprekken met meerdere ploegen, maar ik ben blij dat kan blijven. Het was geen ingewikkelde beslissing. Ik kan nu blijven bij de ploeg die vertrouwen in mij had toen ik jong was.”

Over Dauphiné: “Ik start zonder klassementsambities” 
De veelwinnaar kan zich nu in alle rust voorbereiden op de Tour, te beginnen in het Critérium du Dauphiné. Vorig jaar won Alaphilippe nog een bergetappe met aankomst in Lans-en-Vercors. Wat kunnen we de komende dagen verwachten? “Ik start ditmaal zonder klassementsambities, aangezien er een lange tijdrit is van 26 kilometer.”

“Het is dus vooral zaak om de conditie weer op te krikken en de ploeg een handje te helpen. Het is wel een koers die me ligt”, tempert Alaphilippe de verwachtingen.


Voorbeschouwing: Critérium du Dauphiné 2019

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.