Alaphilippe over zijn toekomst: “In mijn hoofd is het duidelijk”

vrijdag 10 mei 2019 om 16:44
Alaphilippe over zijn toekomst: “In mijn hoofd is het duidelijk”

foto: Cor Vos

Waar ligt de toekomst van Julian Alaphilippe? Teammanager Patrick Lefevere hoopt de Fransman langer aan zich te binden, maar de puncheur staat ook in de belangstelling van onder meer Total Direct Energie en Team Ineos. “Ik heb al een idee wat ik wil”, zo vertelt de hoofdrolspeler in gesprek met Le Berry Republican.

De 26-jarige Alaphilippe is gewild op de transfermarkt, zeker na zijn overwinningen in Strade Bianche, Milaan-San Remo en de Waalse Pijl. De Fransman koerst nu nog voor Deceuninck-Quick-Step. “We hebben goede gesprekken gevoerd, maar het is de vraag of we elkaar vinden in een correct financieel voorstel”, aldus Lefevere.

“De wil is er om met elkaar verder te gaan.” En Alaphilippe? De klassiekerrenner hield zich aanvankelijk stil, maar nu spreekt hij zich toch uit over zijn toekomst. “In mijn hoofd is het duidelijk”, zo vertelt hij. “Er is de laatste tijd veel onzin verspreid, maar ik ben met een bepaalde ploeg in gesprek.”

Miljoenencontract?
Volgens La Gazzetta dello Sport heeft de Franse ProContinentale ploeg Total Direct Energie een miljoenencontract klaarliggen voor Alaphilippe. Ook Team Ineos, Bahrain Merida en UAE Emirates zouden interesse hebben in de Fransman, die zich nu richt op de Tour de France.

Dit artikel delen:

1 Reactie

williams 11 mei 2019 om 09:41

Ik denk dat hij slim genoeg is om te blijven waar hij is, hij weet ook dat je bij DQS niet wint ondanks maar dankzij de ploeg…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.