Alaphilippe overleeft in de Alpen: “Ik nam wat risico in de afdaling”
foto: Cor Vos
donderdag 25 juli 2019 om 19:44

Alaphilippe overleeft in de Alpen: “Ik nam wat risico in de afdaling”

Julian Alaphilippe kraakte wel op de Col du Galibier, maar breken deed de Fransman ook weer niet. Sterker nog: de leider wist zelfs terug te keren in de afdaling. “Ik reed echt op de limiet, maar ik hou ervan om te dalen”, zo vertelde Alaphilippe in het flashinterview.

Alaphilippe finishte uiteindelijk in een groepje met onder meer Geraint Thomas, Steven Kruijswijk en Thibaut Pinot. De renner van Deceuninck-Quick-Step zag alleen Egan Bernal dichter komen in het klassement, aangezien de Colombiaan van Team Ineos meer dan een halve minuut wist goed te maken.

De geletruidrager wist de schade dus te beperken, maar daar zag het op de top van de Galibier nog niet naar uit. “Ik nam vervolgens wat risico in de afdaling, maar ik kreeg op die manier wel de motard in het zicht. Ik reed echt op de limiet, maar ik wilde meteen op kop van de favorietengroep rijden.”

Niet opgeven 
“Ik vind het namelijk heerlijk om te dalen, maar ik wilde ook aan mijn concurrenten duidelijk maken dat ik terug was”, aldus een zelfbewuste Alaphilippe. “Ik zal ook morgen en zaterdag weer alles geven. Ik zal niet opgeven. De druk om de Tour te winnen is enorm, maar ik kan alleen maar mijn best doen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.