Alaphilippe verrast zichzelf met zege in Argentinië
foto: Cor Vos
dinsdag 29 januari 2019 om 08:10

Alaphilippe verrast zichzelf met zege in Argentinië

Julian Alaphilippe heeft zichzelf verrast door solo aan te komen in de tweede etappe van de Vuelta de San Juan. De Fransman van Deceuninck-Quick Step reed op de Punta Negra weg met Nairo Quintana en Tiesj Benoot en kwam even later met een kleine voorsprong over de meet. “Ik was erg gemotiveerd in de finale, maar had niet verwacht om alleen aan te komen”, vertelt Alaphilippe na afloop.

“Ik heb mezelf een beetje verrast met deze zege. Ik ben natuurlijk blij en trots, een bevestiging van het harde werken tijdens de afgelopen winter. Het is belangrijk om het seizoen goed te beginnen. Dit geeft veel vertrouwen”, aldus de 26-jarige renner.

De inspanningen van Alaphilippe waren net niet genoeg om de leiderstrui over te nemen van Fernando Gaviria. Dat zou na vandaag zomaar anders kunnen zijn, als er een tijdrit plaats heeft gevonden. Alaphilippe staat nu tweede met een achterstand van drie seconden op de Colombiaan. Toch is de winnaar van het bergklassement van de Tour de France 2018 minder ambitieus. “Het klassement is geen doel voor mij, ik kwam voor een ritzege. Natuurlijk wil ik een goede tijdrit neerzetten, daarna bekijken we het dag per dag.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.