Alaphilippe vijfde in tijdrit Zwitserland: “In het tweede deel verloor ik wat tijd”
foto: Cor Vos
zondag 6 juni 2021 om 19:05

Alaphilippe vijfde in tijdrit Zwitserland: “In het tweede deel verloor ik wat tijd”

Julian Alaphilippe vindt zichzelf na de openingsdag van de Ronde van Zwitserland terug op de vijfde plaats. De Fransman van Deceuninck-Quick-Step reed een sterke tijdrit in Frauenfeld, en hij zag ploeggenoot Mattia Cattaneo derde worden. “Het was een mooie tijdrit en ik ben blij met mijn vijfde plaats”, zegt Alaphilippe.

“Het eerste deel van de tijdrit was technischer en daar voelde het heel goed”, blikt de wereldkampioen, die in deze chrono in het blauwe tenue van de ploeg moest starten, terug. “Maar in het tweede deel verloor ik wat tijd, omdat het wat meer paste bij de renners met power. Maar ik ben tevreden en vol zelfvertrouwen.”

Dat zelfvertrouwen haalt Alaphilippe uit zijn prestatie. “De benen voelden goed en ik heb alles gegeven. Ik ben hier gestart na een trainingskamp en het zou fijn zijn als ik in de positie kan komen om voor een ritzege te strijden deze week”, kijkt hij ook al vooruit.

Cattaneo: “Dit geeft veel vertrouwen”
De derde plaats van Mattia Cattaneo, achter tempobeulen Stefan Küng en Stefan Bissegger, is ook enigszins verrassend. “Het laat zien dat al het werk in de Sierra Nevada zich nu al uitbetaalt. Om een podiumplaats in de WorldTour te halen geeft veel vertrouwen. Dit is ook goed voor de rest van de week”, aldus de Italiaan. “We zijn hier gekomen met de ambitie om een etappe te winnen en we zijn vastberaden om daarvoor te gaan.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.