Albert: “De conditie is uitstekend”
maandag 5 oktober 2009 om 08:48

Albert: “De conditie is uitstekend”

Niels Albert startte dit seizoen in vier veldritten en hij won ze alle vier, gisteren bewees hij nogmaals in Treviso over een uitstekende vorm te beschikken door iedereen uit het wiel te rijden en met grote voorsprong over de streep te komen. Volgens de Belg dankt hij zijn uitstekende vorm aan het vele werk op de weg.

Tegenover Het Laatste Nieuws zegt de wereldkampioen: “Dit soort werk ligt me blijkbaar wel. Toen ik hier wereldkampioen werd bij de beloften was het ook droog en snel, net als bij mijn eerste wereldbekerzege in Tabor vorig seizoen.”

“Ik wilde hier vooral vermijden om lang met twintig man bijeen te blijven. Mijn doel was om met een klein groepje de finale in te gaan, maar ik kreeg twintig seconden cadeau en dan moet je niet meer wachten natuurlijk. Mijn seizoenstart mag er zijn. Vier crossen gereden en vier keer gewonnen. Dat bewijst dat de conditie uitstekend is, een gevolg van het vele werk op de weg. Afgelopen zomer heb ik een enorme progressie gemaakt, ik zou dus voor mijn beste winter ooit moeten staan.”

Door zijn vier overwinningen wordt de jonge renner al de hemel ingeschreven, maar tegenover Sporza tempert hij de verwachtingen. “Je moet nu nog niet zeggen dat ik de man van het seizoen ben. Zaterdag op training had ik last van mijn rug. Het zag er echt niet goed uit. Ik heb me laten behandelen en dat heeft gewerkt. Ik heb een stap voorwaarts gezet in de voorbije zomer. Ik kan nu een uur voluit gaan.”

“Ik probeer deze vorm zo lang mogelijk vast te houden en ondertussen pak ik mee wat ik kan. Het is nog te vroeg om cadeaus uit te delen. Nys? De een zijn dood is de ander zijn brood, nietwaar?”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.