Albert denkt aan wegcarrière na boe geroep Nys fans
donderdag 12 november 2009 om 09:13

Albert denkt aan wegcarrière na boe geroep Nys fans

Gisteren tijdens de Jaarmarktcross in Niel werd Niels Albert uitgejouwd door de fans van Sven Nys, dit nadat Albert tijdens de wedstrijd volgens de supporters hun held had afgesneden. Volgens de wereldkampioen ging dit geheel per ongeluk en begrijpt hij niks van deze reactie, een overstap naar de weg sluit hij dan ook niet uit.

“De reactie van het publiek begrijp ik helemaal niet. Ik verloor gewoon mijn evenwicht. Ik had Nys zelfs helemaal niet zien komen en was dan ook verrast toen hij links van mij opdook. Als ik hem hinderde, was dat zeker niet opzettelijk. Het publiek reageerde echter onmiddellijk en ik had dan ook nog de domme reactie om hen nog wat op te jutten. Nu begrijp ik hoe Lars Boom zich voelde toen hij tijdens het wereldkampioenschap een hele dag uitgejouwd werd. Misschien moet ik er net als Boom wel eens over denken om mijn carrière verder uit te bouwen op de weg en het veld links te laten liggen.”

Volgens Nys was er ook niks aan de hand. “Ik geloof niet dat Albert bewust de deur voor mij dicht deed. Hoe dan ook wil ik daar geen zaak van maken. Ik win hier een cross op het scherpst van de snee en kan alleen maar tevreden zijn.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.