Albert haalt vijf op vijf
zaterdag 10 oktober 2009 om 16:05

Albert haalt vijf op vijf

Niels Albert heeft de veldrit op en rond de Citadel van Namen, die meetelt voor de Gazet Van Antwerpen-trofee, met grote overmacht gewonnen. Op een prachtig parcours reed de wereldkampioen in de tweede ronde weg van iedereen en rondde zijn solo succesvol af. Belgisch kampioen Sven Nys werd tweede, Tsjechisch kampioen Zdenek Stybar op ruime afstand derde.

Meteen na de start ging Stybar er als een bezetene van door, maar hij moest op het einde van de eerste ronde wat gas terug nemen. Albert en Klaas Vantornout kwamen aansluiten, en ook Nys, die pas van op de vierde rij startte, maakte terrein goed. Albert zag het gevaar: halverwege de tweede ronde ontbond hij zijn duivels en reed in geen tijd een halve minuut weg van Nys, die Stybar en Vantornout al achter zich had gelaten.

Hoewel Nys van achteruit druk bleef uitoefenen, kon Albert na vijf van de acht ronden wat gas terugnemen. Toen Nys in de zesde ronde tegen de grond smakte, wat gelukkig voor hem zonder gevolgen bleef, was Albert zegezeker. De strijd om de derde plaats werd beslist toen Vantornout net voor de trappen te laat van de fiets sprong en ten val kwam.

Albert reed onbedreigd naar zijn vijfde zege van het seizoen en is logischerwijs de eerste leider in de Gazet Van Antwerpen-trofee. Gerben De Knegt was de beste Nederlander met een 8e plaats, Thijs Al werd pas 18e.

Uitslag GvA Namen
1. Niels Albert (Bel/BKCP)
2. Sven Nys (Bel/Landbouwkrediet)
3. Zdenek Stybar (Tsj/Fidea)
4. Klaas Vantornout (Bel/Sunweb-Projob)
5. Bart Aernouts (Bel/Rabobank)
6. Kevin Pauwels (Bel/Fidea)
7. Erwin Vervecken (Bel/Baboco)
8. Gerben De Knegt (Ned/Rabobank)
9. Dieter Vanthourenhout (Bel/BKCP)
10. Radomir Simunek (Tsj/BKCP)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.