Albert: “Ik blijf bij mijn uitspraken”
vrijdag 13 november 2009 om 10:20

Albert: “Ik blijf bij mijn uitspraken”

Hoewel manager Christophe Roodhooft zijn best doet de uitspraken van zijn pupil af te zwakken, houdt Niels Albert voet bij stuk: “Mijn uitspraken na de koers waren geen opwelling. Ik blijf erbij: als dit blijft duren, stap ik over naar de weg. Want zo beleef ik geen plezier aan mijn job.”

“Ik had het er daarnet nog met mijn ploegmaat Simunek over. ‘Dat ze een buitenlander uitfluiten, dat kan ik nog enigszins begrijpen’, zei hij. Maar een wereldkampioen in eigen huis? Dat had hij, en ik ook, nog nóóit gezien. Weet je, Niel is 25 kilometer van mijn deur. En dan hoor je ‘Boe, Sukkel!’ en krijg je drank over je rug. Ja, ik ben ik daar echt van geschrokken”, zo zit het Albert duidelijk diep.

“Waarom? Dat weet ik niet. Ik heb bij sommigen het imago een arrogante dikke nek te zijn. Ik weet niet waar ze dat halen. Ik weet ook niet wat ik eraan kan doen. Vorig seizoen sprak ik misschien wat arrogant, nu probeer ik niet te hoog van de toren te blazen. Maar ja, dat helpt blijkbaar niet. Ik weet niet wat ik er nog aan moet veranderen.”

Het grote talent heeft echter een ruime tijdsspanne ingesteld voordat hij eventueel overstapt naar het asfalt. “Als dit nog twee jaar duurt, stap ik over naar de weg. Kijk, ik ben iemand die honderd procent voor zijn vak leeft. Maar als ik daar geen respect voor krijg en geen plezier meer beleef aan mijn sport, dan denk ik: Waar ben ik in godsnaam mee bezig? Nee, dan is het op de weg beter. Daar roepen ze op een col iedereen naar boven, van Contador tot Kenny van Hummel.”

Zie ook:
Albert denkt aan wegcarrière na boe geroep Nys fans
Manager Albert: “Natuurlijk blijft Niels crossen”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.