Albert: “Ik had een ander taalgebruik verwacht van een kampioen als Mathieu”
Foto: Orange Pictures
woensdag 11 januari 2017 om 13:21

Albert: “Ik had een ander taalgebruik verwacht van een kampioen als Mathieu”

Niels Albert is geschrokken van de tweet die Mathieu van der Poel over hem schreef naar aanleiding van het relletje rond het WK-parcours. Dat zegt de ploegleider van Wout van Aert tegenover Het Laatste Nieuws. “Iedereen mag zijn mening ventileren”, aldus Albert. “Maar dan wel op een beschaafde manier.”

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
“Ik had een ander taalgebruik verwacht van een kampioen als Mathieu, echt waar”, vervolgt hij. “Ik ben daarvan geschrokken. Hij wordt er zelf niet beter van door mij ‘janker’ te noemen. Geloof me, ik zou op mijn beurt giftig kunnen reageren op die tweet, maar dan breekt de hel helemaal los. Dus toon ik me de slimste en laat ik het hierbij.”

Albert verbaasde zich dinsdag hardop over het feit dat Adrie van der Poel meehelpt aan de opbouw van het WK-parcours in het Luxemburgse Bieles. Mathieu van der Poel, de zoon van, reageerde vervolgens gepikeerd via Twitter: “Toen Wout wereldkampioen werd in Hoogerheide op het rondje dat mijn vader had uitgezet, hoorde ik niemand! Altijd klagen. Janker.”

Albert benadrukt dat hij niet heeft beweerd dat de familie Van der Poel misbruik gaat maken van de situatie. “Dat hebben ze in het verleden nooit gedaan”, zegt hij. “Maar die ‘inmenging’ kan toch niet als logisch worden beschouwd? Natuurlijk weet ik dat Adrie ook betrokken was bij de parcoursuitbouw van Hoogerheide en Zolder. Maar dat waren bestaande omlopen. Bieles is compleet nieuw. Toch een wezenlijk verschil, vind ik.”

RIDE Magazine
77 Reacties
Sorteer op:
12 januari 2017 15:37
Niels Albert zorgt voor de nodige ambiance.
Hij gaat deze keer wel erg ver, een door eerlijke mens als Vader Adrie Van Der Poel ervan durven verdenken dat hij het WK parcours op maat van zoon Mathieu uit stippelt.
Albert is serieus verkeerd, Adrie is naar het Luxemburgse Bieles afgezakt om paaltjes in
de grond te slaan.Wat is daar nu verkeerd mee, in zo een klein land probeer daar maar eens een mens te vinden die op een fatsoenlijke manier een paal in de grond kan kloppen.Als de verwachtingen bij MeteoVista uit komen gaat het ginder in Belvaux vriezen dat het kraakt,zal voor de al wat op jaren zijnde vader Van Der Poel een hele klus worden.Hopelijk schuift dat een beetje voor Adrie, heb echt te doen met hem in die vries kou.
12 januari 2017 20:14
Het is inderdaad zeer verstandig om als familielid, aanverwante ... van een deelnemer het WK te assisteren in de organisatie ....
En zoals bloemist zegt, in Luxemburg is er waarschijnlijk niemand te vinden die een paatje kan kloppen in de grond. Het is dan ook logisch dat men de allerbeste paaltjesklopper zoekt.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.