Albert pakt tweede zege van het weekend
zondag 13 december 2009 om 15:54

Albert pakt tweede zege van het weekend

Niels Albert heeft de Druivencross in Overijse gewonnen. De wereldkampioen was in de klassieker aller crossen de betere van Kevin Pauwels en Sven Nys. Albert reed iedereen al in de tweede ronde uit de wielen en reed solo naar de zege. Gerben de Knegt was de beste Nederlander, hij werd negende.

Na een relatief rustige eerste ronde achtte Albert al snel zijn moment gekomen: hij versnelde op een van de vele stroken bergop. De andere favorieten leken niet echt aanstalten te maken om de achtervolging op gang te brengen, op één man na: Pauwels wilde koste wat het kost zijn titel verdedigen en trok in de achtervolging. Even kon hij Albert volgen, maar al even snel moest hij hem weer laten gaan

Toen de wereldkampioen een voorgift had van twintig seconden op Nys, besloot de Belgische kampioen in de derde van ronde dan toch werk te maken van de achtervolging. Een groepje met onder andere Stybar en Vantornout volgde op dat moment al op bijna een minuut.

Door de kleine verschillen tussen Albert, Pauwels en Nys bleef de wedstrijd lange tijd spannend, maar anderhalve ronde van het eind zag Nys in dat hij de kloof met Albert niet zou kunnen dichten. Hij slaagde er wel nog in Pauwels bij te halen, maar voor de zege kwam het duo te laat. Albert reed net als gisteren van begin tot einde solo op kop en won op een indrukwekkende manier. Pauwels klopte Nys in de sprint voor de tweede plek, Bart Aernouts werd op ruime afstand vierde.

Uitslag
1. Niels Albert (Bel/BKCP)
2. Kevin Pauwels (Bel/Fidea)
3. Sven Nys (Bel/Landbouwkrediet)
4. Bart Aernouts (Bel/Rabobank)
5. Zdenek Stybar (Tsj/Fidea)
6. Tom Meeusen (Bel/Fidea)
7. Dieter Vanthourenhout (Bel/BKCP)
8. Klaas Vantornout (Bel/Sunweb-Projob)
9. Gerben de Knegt (Ned/Rabobank)
10. Sven Vanthourenhout (Bel/Sunweb-Projob)

Wedstrijdverslag
Laatste ronde

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.