Albert primus in Houtlandcross
zaterdag 26 september 2009 om 18:58

Albert primus in Houtlandcross

Niels Albert heeft de Houtlandcross, een A-wedstrijd in het West-Vlaamse Eernegem, gewonnen. De wereldkampioen kwam solo over de streep met een kleine voorsprong op Sven Vanthourenhout, Belgisch kampioen Sven Nys werd derde. De wedstrijd werd echter ontsierd door een valpartij in de sprint voor de tweede plaats.

In de eerste ronde vormde zich een kopgroep van vier renners, die later het gezelschap kreeg van nog twee anderen. Halverwege lieten Niels Albert en Sven Nys de vier anderen, Klaas Vantornout, Kevin Pauwels en Sven en Dieter Vanthourenhout, achter zich. Door een lekke band op twee ronden van het einde moest Nys Albert laten gaan en moest hij ook Sven en Dieter Vanthourenhout laten passeren. In de slotronde hield Albert makkelijk stand, de wereldkampioen behaalde zo zijn derde zege van het nog prille veldritseizoen.

In de sprint voor de tweede plaats probeerde Dieter Vanthourenhout zijn neef Sven te remonteren, maar deze hield de deur professioneel dicht. Dieter kwam zo in de dranghekkens terecht en moest opgeven. Sven Nys klopte een halve minuut later Kevin Pauwels in de sprint, en werd zo nog onverwacht derde.

Uitslag
1. Niels Albert (Bel/BKCP)
2. Sven Vanthourenhout (Bel/Sunweb) op 10s
3. Sven Nys (Bel/Landbouwkrediet) op 28s
4. Kevin Pauwels (Bel/Fidea) z.t.
5. Klaas Vantornout (Bel/Sunweb) op 1m30s

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.