Albert schrijft Sweeck op voor wereldbeker in Koksijde

dinsdag 6 november 2018 om 09:22
Albert schrijft Sweeck op voor wereldbeker in Koksijde

foto: Photopress.be

Niels Albert is bijzonder trots op de bronzen Laurens Sweeck. De ploegleider schrijft in zijn column in Het Laatste Nieuws dat de 24-jarige crosser tijdens het Europees kampioenschap bijna even snel reed als winnaar Mathieu van der Poel. Dit stemt hem tot de uitroep de naam van Sweeck op te schrijven voor de wereldbekerwedstrijd in Koksijde.

“Ik ben blij dat Laurens het zo goed gedaan heeft op het EK”, schrijft Albert, die sinds kort ploegleider is van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice. “Ik probeer hem zo veel mogelijk zelfvertrouwen aan te praten. Hij moet in zichzelf geloven: als je zesde wordt op de Koppenberg, op een parcours dat je totaal niet ligt, en derde op het EK, dan weet je dat er nog kansen komen.”

Albert lette in Rosmalen extra op de rondetijden. “Laurens reed bijna even rap als Mathieu. Alleen zat Sweeck ver achterop en moest hij van diep terugkomen. Op het laatst kwam hij nog bijna op het wiel van Wout”, vertelt hij enthousiast. “Ik zeg niet dat hij gaat winnen, maar ik schrijf Laurens nu al op voor Koksijde.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair