Albert Timmer zet punt achter carrière
Foto: Sirotti
zaterdag 9 december 2017 om 11:34

Albert Timmer zet punt achter carrière

Albert Timmer zal vanaf komend seizoen niet meer in het profpeloton te bewonderen zijn. De coureur uit Gramsbergen heeft namelijk besloten om zijn fiets per direct aan de wilgen te hangen. Op de website van zijn ploeg Sunweb gaat Timmer dieper in op zijn besluit.

De 32-jarige Nederlander had nog een verbintenis tot en met aankomend seizoen, maar in goed overleg met het team is besloten om dit contract te ontbinden. De reden dat Timmer vervroegd afscheid neemt van de wielersport, schuilt onder meer in het feit dat hij meer aandacht wil besteden aan zijn familie. “Door het wielrennen was ik vaak weg. Ik wil mij vanaf nu volledig richten op familie, vrienden en vooral mijn jonge dochter.”

Naast het feit dat Timmer meer aandacht wil besteden aan zijn privéleven, heeft er ook iets anders meegespeeld in zijn beslissing om de handdoek te gooien. “Ik heb in 2015 een operatie moeten ondergaan vanwege hartritmestoornissen. De ingreep zelf verliep succesvol, maar ik heb sindsdien nooit meer het volledige vertrouwen op de fiets weten terug te vinden. Het is kortom een goed moment om te stoppen.”

Timmer zette in 2004 zijn eerste stappen in de wielerwereld in dienst van het bescheiden Löwik-Tegeltoko. Drie jaar later maakte hij de overstap naar Skil-Shimano, het huidige Sunweb. In dienst van de ploeg van manager Iwan Spekenbrink reed hij maar liefst elf grote rondes: zeven keer de Tour de France, drie keer de Giro d’Italia en eenmaal de Vuelta a España. Het voorbije seizoen maakte hij in de Tour nog onderdeel uit van de succesploeg die maar liefst vier etappezeges wist te boeken en zowel het punten- als bergklassement mee naar huis mocht nemen.

In zijn veertienjarige carrière wist Timmer – die in dienst reed van kopmannen als Marcel Kittel, John Degenkolb en Tom Dumoulin – geen enkele profzege te boeken. Ondanks dit kleine smetje, kijkt hij tevreden terug op zijn loopbaan. “Ik heb een geweldige carrière gehad, en ik voel dat ik het maximale heb bereikt als wielrenner. Ik ben trots op het feit dat ik onderdeel heb mogen uitmaken van vele successen, met renners als Kittel, Degenkolb en Dumoulin. Ik ben ook al blij dat ik na een dergelijk succesvol seizoen kan afzwaaien. Ik ben dankbaar voor de jarenlange steun, en ik zal het succes van de ploeg blijven volgen in de toekomst.”

https://twitter.com/TeamSunweb/status/939433742048866305

RIDE Magazine
14 Reacties
Sorteer op:
9 december 2017 11:47
Die knotsgekke etappe in de Giro van 2014? naar Oropa blijft mij het meest bij van Timmer. Nuttige renner die voor zijn gezin kiest. Mooie keuze.
9 december 2017 11:52
Goed gedaan hoor al die jaren. Een hoog gewaardeerde knecht.

Maar gaat iemand anders deze plek in de ploeg krijgen ?? Een Floris Gerts zou er blij mee zijn bijvoorbeeld.
9 december 2017 12:01
Superknecht. Kan met trots terugkijken op zijn carriere.
9 december 2017 12:53
@ScottSunderland precies, een plekje vrij in een WorldTour team. Daar zijn nog wel een paar leuke gegadigden voor. Gerts, Teklehaimanot, Brajkovic?
9 december 2017 13:04
@ finton

Hopelijk niet Brajkovic. Een uitgerangeerde prof hoor. Werd al te licht bevonden bij United Healthcare. Nog één kans gehad bij Bahrein.

Teklehaimanot zou dan beter zijn inderdaad.
9 december 2017 13:37
Gerts zou wel een goed idee zijn gezien de smalle klassiekerploeg voor Theuns en Kragh.
9 december 2017 13:46
Ik neem aan dat er nog wel een vervanger gaat komen, met 23 renners aan het seizoen beginnen is wel erg weinig. Er zijn ook nog best wat leuke renners vrij opzich.
9 december 2017 13:53
@Onie: ik herinner vooral een Touretappe in de eerste tour van Skil waarin hij meezat in een kopgroep en in de laatste kilometer(s) weer werd bijgehaald door de rest van de groep.

Qua vervanger zat ik eerder aan Keizer te denken, dat is meer eenzelfde type renner. Teklehaimanot is ook geen gek idee. Of alsnog Goos bellen.
9 december 2017 14:46
@Verweggistan
Goed idee want Keizer is toch nog in training gebleven en er zitten meer oud TLJ'ers bij Sunweb.
9 december 2017 15:36
Het ga je goed kerel. Toprenner voor de ploeg. Degene die winnen voor de kopmannen makkelijker maakt.
9 december 2017 19:48
Valt me op laatste 4 jaar veel hart ritme stoornissen. Stress??? Overbelasting?
9 december 2017 21:52
Afgelopen jaar ging ie zelfs enige bergjes over in de Tour in de voorste groep. Wat een hardrijder!
Respect, geniet van je afterlife.
9 december 2017 23:45
De echte break-away killer
10 december 2017 19:40
Held, breakaway boy, meesterknecht, dank !

Om te reageren moet je ingelogd zijn.