Alberto Bettiol baalt niet na derde plaats: “Ik kon gewoon niet harder”
foto: Cor Vos
dinsdag 11 juni 2024 om 17:48

Alberto Bettiol baalt niet na derde plaats: “Ik kon gewoon niet harder”

Alberto Bettiol had vandaag zijn zinnen gezet op de derde etappe van de Ronde van Zwitserland, maar de Italiaan moest in een machtssprint zijn meerdere erkennen in winnaar Thibau Nys en Stephen Williams. Maar van teleurstelling na afloop, was bij Bettiol zeker geen sprake.

“Ik ben niet teleurgesteld, want ik kon gewoon niet beter. Thibau reed een zeer sterke sprint. Ik kon hem niet meer passeren. Hij is dan ook de verdiende winnaar en ik moet hem feliciteren”, is Bettiol in gesprek met Cycling Pro Net groots in de nederlaag. “Het is zaak om nog wat beter te worden en dan hoop ik hem de volgende keer wel te kloppen.”

“In de finale kon ik nog rekenen op hulp van Richard Carapaz, dat deed hij echt goed. Ik zat in een perfecte positie, maar de benen… Dan ben ik ook niet teleurgesteld, want ik kon gewoon niet harder”, zoekt de renner van EF Education-EasyPost niet naar excuses.

Geen ritzege, wel de gele trui
Bettiol blijft zeker niet met lege handen achter, aangezien hij wel de gele leiderstrui wist over te nemen van Yves Lampaert. “En daar ben ik zeer blij mee. De gele trui was namelijk wel een doel. We hebben vandaag als ploeg hard gewerkt en deze gele trui is een soort van beloning. Ik hoop het werk van mijn ploeggenoten eens terug te betalen.”

Bettiol zal zich de komende dagen vooral wegcijferen voor Carapaz. “Morgen begint een andere Ronde van Zwitserland, dan gaan we klimmen. Ik hoop dat Richard en de andere klimmers binnen de ploeg de positieve spirit kunnen doortrekken.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.