Alberto Bettiol na zege in Boucles de la Mayenne: “Dit geeft vertrouwen voor de Tour”
Alberto Bettiol op archiefbeeld - foto: Cor Vos
maandag 27 mei 2024 om 16:58

Alberto Bettiol na zege in Boucles de la Mayenne: “Dit geeft vertrouwen voor de Tour”

Alberto Bettiol wist zondag de 49ste editie van de Boucles de la Mayenne op zijn naam te schrijven. De Italiaan van EF Education-EasyPost is uiteraard blij met deze overwinning, niet in het minst omdat hij over een maand van start gaat in de Tour de France. “Dit geeft vertrouwen.”

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Bettiol laat in aanloop naar de Ronde van Frankrijk zien dat het met zijn vorm wel snor zit. “Ik ga nu vol goede moed naar huis”, vertelde hij zondag – na de slotrit – in gesprek met Ciclo 21. “Ik kan terugkijken op een mooie week. Dit is echt een goede overwinning.”

De 30-jarige Italiaan greep afgelopen zaterdag de macht in de koninginnenrit naar Villaines-la-Juhel en kwam in de slotetappe naar Laval niet meer in de problemen. Zo boekte Bettiol een naar eigen zeggen bijzondere overwinning. “Ik ben blij dat ik eindelijk een etappekoers heb gewonnen, en dat ook nog eens op Franse bodem. Ik was er namelijk al twee keer dicht bij in de Ster van Bessèges.”

Ronde van Zwitserland
De allrounder – die in het voorjaar ook al de sterkste was in Milaan-Turijn – maakt zich nu op voor zijn laatste ‘voorbereidingskoers’ op de Tour. “Over twee weken begin ik aan de Ronde van Zwitserland (9-16 juni, red.), om daar mijn voorbereiding op de Tour voort te zetten.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.