Alberto Bettiol ziet late aanval stranden in Zwitserland: “Ik wilde het proberen”
foto: Cor Vos
maandag 10 juni 2024 om 18:19

Alberto Bettiol ziet late aanval stranden in Zwitserland: “Ik wilde het proberen”

De tweede etappe van de Ronde van Zwitserland eindigde in een sprint met een omvangrijke groep en werd gewonnen door Bryan Coquard, maar Alberto Bettiol deed er in de finale nog alles aan om een spurt te ontlopen. De Italiaan leek even kansrijk, maar werd uiteindelijk toch gegrepen.

“Op de klim (Regensberg, red.) bleek er niemand bereid om een aanval te plaatsen”, vertelde Bettiol na afloop van de rit aan Eurosport. “We reden de klim niet al te hard op, al probeerde Alpecin-Deceuninck het nog even voor de top. Daarna wist ik het even niet, maar een renner van Decathlon AG2R pakte vervolgens wat voorsprong in de afdaling.”

De Italiaan van EF Education-EasyPost twijfelde niet, ging in de tegenreactie en er zelfs alleen vandoor in de afdaling van de Regensberg. “Ik besloot het maar te proberen. Ik wilde vandaag een poging wagen, ook om een beetje lol te maken. Maar de etappe winnen was lastig, omdat de rit toch niet zo zwaar was. Nu op naar de etappe van morgen.”

Met de etappe van morgen doelt Bettiol op een rit van 161,7 kilometer van Steinmauer naar Rüschlikon. Voor de renners aankomen in Rüschlikon, wacht nog een behoorlijk pittige finale met de beklimmingen naar Oberwil-Lieli (3,8 km aan 5,4%) en Aeugst am Albis (2,6 km aan 6,5%) en de Albispas (2 km aan 5,9%). Bovendien loopt het in de laatste kilometer omhoog aan bijna 8%.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.