Alberto Contador: “Evenepoel trapt al wattages van een grote ronde-winnaar”

Door , donderdag 6 februari 2020 om 13:08

Vorige week stelde Kometa-Xstra zich voor, een Spaanse Continental-ploeg met een Hongaarse en Nederlandse hoofdsponsor. Rare combinatie, verder niet nieuwswaardig zou je zeggen. Ware het niet dat ex-toppers Ivan Basso en Alberto Contador er de teammanagers zijn. En die laatste is behoorlijk onder de indruk van een van onze talenten. Sterker nog: “Remco Evenepoel is van superklasse”, vertelt El Pistolero voor de camera van WielerFlits.

Toch blijft Contador voorzichtig. “Voor de grote rondes heeft hij een groot potentieel. Natuurlijk moeten we afwachten of hij etappe na etappe goed herstelt en of hij in de derde week nog altijd sterk is. Maar hij heeft de wattages per kilogram – die hij met mij deelde voor het WK junioren van 2018 – om voor eindzeges te knokken. Op dit moment denk ik dat de Giro d’Italia en de Vuelta a España beter bij hem passen. Dat komt omdat Deceuninck-Quick-Step niet zo’n sterk team heeft voor de grote rondes. Zeker niet voor de Tour de France, want daar heb je écht een sterk team nodig. Veel meer dan in de Giro of de Vuelta.”

Mathieu van der Poel
De Spanjaard – die zelf in zijn carrière twee keer de Tour en de Giro won, alsmede driemaal de Vuelta – sprak ook over dat andere wonder uit de lage landen. We hebben het over Mathieu van der Poel. “Hij is de Messi van het wielrennen”, vindt Contador. “Hij doet iets buitengewoons. Waarom hij op Lionel Messi lijkt? Dat zit zo: misschien ben je geen supporter van FC Barcelona. Maar als je de kans hebt, ga je er toch naartoe om Messi te zien voetballen. Als Van der Poel naar een wedstrijd gaat, ook al is het een heel kleine koers… Dan gaan de mensen er toch naartoe, om Mathieu van der Poel aan het werk te zien. Dat is ongelooflijk!”

Klik in de YouTube-video rechtsonder op het tandwiel om de Nederlandse ondertiteling aan te zetten. Ook kun je daar de kwaliteit van de video bijstellen.


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.