Alberto Contador opgenomen in ziekenhuis

zaterdag 2 november 2019 om 08:40
Alberto Contador opgenomen in ziekenhuis

Alberto Contador - foto: Cor Vos (archief)

Eddy Merckx, Raymond Poulidor, Roger De Vlaeminck; het zijn de laatste tijd veel grote vedetten die in het ziekenhuis worden opgenomen. Nu heeft ook Alberto Contador de twijfelachtige eer om in dit lijstje te staan. Hij is met hoge koortsklachten opgenomen in het ziekenhuis van de Colombiaanse hoofdstad Bogotá.

Contador was naar Zuid-Amerika getrokken om mee te doen aan de Giro de Rigo, een wielerevenement dat door Rigoberto Urán wordt georganiseerd. Contador had zich naar eigen zeggen goed voorbereid op de recreatieve tocht. “Maar tijdens de reis begon ik me slecht te voelen”, laat weten via social media. “Ik kreeg zeer hoge koorts.”

El Pistolero geeft in het statement aan dat het eten van besmet voedsel mogelijk de oorzaak van zijn malaise is. Hij wordt momenteel behandeld in een ziekenhuis in Bogotá en daar zal hij volgens de organisatie van de Giro de Rigo in ieder geval twee dagen ter observatie worden gehouden.

Iemand anders die niet zal meefietsen in de toertocht is Rigoberto Urán zelf. Hij is nog altijd herstellende van het ongeluk in de Vuelta waarbij hij sleutelbeen, schouderblad en ribben brak. Hij zal de karavaan in een cabriolet volgen. Esteban Chaves, Sergio Higuita, Daniel Martinez, Lucho Herrera, Víctor Peña en Ivan Basso zullen het stalen ros wel bestijgen.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair