Alé BTC Ljubljana presenteert twaalftal voor 2020

zondag 17 november 2019 om 09:36
Alé BTC Ljubljana presenteert twaalftal voor 2020

Maaike Boogaard in haar  nieuwe tenue - foto: Alé BTC Ljubljana

In het hart van Verona presenteerde de Italiaans-Sloveense vrouwenploeg Alé BTC Ljubljana zich aan het publiek. Een bont gezelschap verzamelde zich op het podium in het Palazzo della Gran Guardia. Twee voormalig wereldkampioenen, een stel nationale kampioenen en een Nederlandse maken volgend jaar onderdeel uit van het team.

Als we de foto van de ploegvoorstelling met die van Alé Cipollini van een jaar eerder vergelijken valt het op dat er slechts twee dezelfde rensters op het podium staan. Anna Trevisi en Eri Yonamine zijn de rensters die hun contract verlengden. Verder vertrokken alle rensters, waaronder de Nederlandse dames Marjolein van ’t Geloof en Karlijn Swinkels en kopvrouwen als Chloe Hosking en Soraya Paladin.

Omdat de formatie voor volgend seizoen een WorldTeam-licentie ambieert moest er ook worden ingekocht. En dat heeft de equipe zeker gedaan. Zo werden ronderenster Mavi Garciá en de snelle Jutatip Maneephan aangetrokken, evenals ex-wereldkampioenes Tatiana Guderzo en Marta Bastianelli, afgelopen seizoen onder meer winnares van de Ronde van Vlaanderen.

De meeste nieuwe namen op het podium kwamen echter over van BTC City Ljubljana. Het Sloveense bedrijf doekte haar eigen ploeg op om samen op te trekken met de Italiaanse wielerformatie. We wisten u eerder al te melden dat Maaike Boogaard mee de overstap zou maken, en dit hebben nog vijf rensters gedaan. Urška Žigart, Urša Pintar, Eugenia Bujak en Urška Bravec zorgen voor Sloveense inbreng en ook de Russische heuvelspecialiste Anastasiia Chursina werd een contract aangeboden.

Kledingfabrikant Alé greep de presentatie van de wielerploeg aan om het nieuwe tenue van de formatie te ontvouwen. De ploeg blijft in het oranje en geel koersen, maar het design is ten opzichte van afgelopen seizoen iets versimpeld.

foto: Alé BTC Ljubljana

Selectie Alé BTC Ljubljana 2020
flag-it Marta Bastianelli
flag-nl Maaike Boogaard
flag-si Urška Bravec
flag-si Eugenia Bujak
flag-ru Anastasiia Chursina
flag-es Mavi Garciá
flag-it Tatiana Guderzo
flag-th Jutatip Maneephan
flag-si Urša Pintar
flag-it Anna Trevisi
flag-jp Eri Yonamine
flag-si Urška Žigart

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.