Alec Segaert en Britt Knaven nieuwe Belgische tijdritkampioenen bij de beloften
foto: Tim van Hengel
zondag 1 mei 2022 om 19:52

Alec Segaert en Britt Knaven nieuwe Belgische tijdritkampioenen bij de beloften

Vandaag vonden in het Oost-Vlaamse Gavere de Belgische kampioenschappen tijdrijden voor beloften en junioren plaats. Bij de beloften mannen was Alec Segaert (Lotto Soudal U23) de beste, bij de beloften vrouwen ging Britt Knaven (AG Insurance-NXTG Team) met de zege lopen.

De mannenwedstrijd was een spannende. Na een rit van 23,2 kilometer tegen de klok, was Segaert (28’17”) precies 1 seconde sneller dan Jonathan Vervenne. Lennert Van Eetvelt, die het podium vervolledigde, had 15 seconden langer dan Segaert nodig om het parcours af te leggen. Segaert is eerstejaarsbelofte. Bij de junioren toonde hij zijn tijdritkwaliteiten reeds: hij won vorig jaar onder andere de Chrono des Nations en het Europees kampioenschap tijdrijden.

Bij de vrouwen beloften was Knaven, de dochter van voormalig Parijs-Roubaix-winnaar Servais Knaven, veruit de beste. Zij zette een tijd neer van 33’14” en was daarmee 25 seconden sneller dan Elena Debouck. De laatste podiumplaats ging naar Eefje Brandt.

In de titelstrijd bij de junioren trok Duarte Marivoet Scholiers de zege naar zich toe. Febe Jooris verdedigde met succes haar titel bij de junioren vrouwen.

Uitslag BK tijdrijden beloften mannen (Gavere) flag-be (1 mei):
1. flag-be Alex Segaert
2. flag-be Jonathan Vervenne 1s
3. flag-be Lennert van Eetvelt 15s

Uitslag BK tijdrijden beloften vrouwen (Gavere) flag-be (1 mei):
1. flag-be Britt Knaven
2. flag-be Elena Debouck 25s
3. flag-be Eefje Brandt 32s

Het podium bij de U23 – foto: Tim van Hengel

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.