Alec Segaert en Lennert Van Eetvelt op stage met profs Lotto Soudal

woensdag 15 december 2021 om 18:03
Alec Segaert en Lennert Van Eetvelt op stage met profs Lotto Soudal

Alec Segaert - foto: Cor Vos

Een mooie stap in de ontwikkeling van Alec Segaert en Lennert Van Eetvelt. Beide talenten, die volgend jaar uitkomen voor de opleidingsploeg van Lotto Soudal, zijn momenteel met de WorldTour-ploeg mee op trainingskamp in Spanje.

DirectVélo laat weten dat Segaert en Van Eetvelt tot en met 22 december aansluiten bij de Belgische profploeg, waarvoor onder meer Caleb Ewan, Tim Wellens en Philippe Gilbert uitkomen. Lotto Soudal verblijft momenteel in de Spaanse kustplaats Altea in de provincie Alicante.

De 18-jarige Segaert baarde afgelopen seizoen opzien door Europees kampioen tijdrijden bij de junioren te worden. Op het WK tijdrijden voor junioren eindigde hij als derde, waarna hij ook nog tweede wist te worden in Parijs-Roubaix in zijn leeftijdscategorie. Het leverde hem de transfer op naar Lotto Soudal U23.

Van Eetvelt, momenteel 20 jaar oud, koerst al twee jaar bij de opleidingsploeg van Lotto Soudal. Hij reed in 2021 naar goud op het BK tijdrijden voor beloften, greep brons op het BK wielrennen voor beloften, werd vijfde op het EK wielrennen voor beloften (waar hij Thibau Nys naar de titel hielp, red.) en vijfde in Luik-Bastenaken-Luik U23.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.