Alec Segaert na BK tijdrijden: “Voor hetzelfde geld verlies ik, een seconde is echt niks”
foto: Tim van Hengel
maandag 2 mei 2022 om 11:53

Alec Segaert na BK tijdrijden: “Voor hetzelfde geld verlies ik, een seconde is echt niks”

Alec Segaert heeft zich zondag bekroond tot Belgisch kampioen tijdrijden bij de beloften. De renner van Lotto Soudal U23 won met een miniem verschil, concurrent Jonathan Vervenne strandde op een luttele seconde. “Het ging allemaal om details”, vertelde hij aan DirectVelo.

“Voor hetzelfde geld verlies ik hier vandaag, minder dan twee seconde is echt niks. Een minder goed genomen bocht, een extra remstoot, het ging allemaal om details. Vorige week, tijdens de nationale test in Poperinge, zat Jonathan (Vervenne, red.) twaalf seconden achter me. Ik verwachtte dus wel dat hij mijn meest grootste concurrent zou zijn.” De derde plaats ging naar Lennert Van Eetvelt. “Het is leuk om hem te verslaan, aangezien hij volgend seizoen prof wordt.”

De voorbereiding op het BK tijdrijden liep echter niet helemaal van een leien dakje voor Segaert. “Zoals gewoonlijk, warm ik op met mijn reservefiets. Toen ik naar de start ging, merkte ik dat ik niet op het grote verzet kon. Het gebeurde tien minuten voor de start, dat was mentaal natuurlijk niet gemakkelijk. Ik heb dan maar mijn reservefiets genomen, waar ik ook veel op rijd.”

Dit seizoen komt de jonge Vlaming nog in actie op het Internationaal Beloftenweekend en in Parijs-Roubaix U23. Daarna bereidt hij zich voor op een Italiaanse ‘ronde’ met vijf eendagswedstrijden, waaronder de Strade Bianche en de Giro d’Italia voor beloften.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.