Alejandro Valverde (39) blijft twee jaar langer bij Movistar
foto: Cor Vos
donderdag 27 juni 2019 om 17:07

Alejandro Valverde (39) blijft twee jaar langer bij Movistar

Alejandro Valverde mag dan al 39 jaar oud zijn, de Spanjaard heeft gewoon zijn contract bij het Spaanse Movistar verlengd. De wereldkampioen koerst nu tot en met 2021 voor de formatie van manager Eusebio Unzué.

Valverde koerst al sinds 2005 onder de vleugels van Unzué, toen de ploeg nog door het leven ging als Illes Balears-Caisse d’Epargne. De Murciaan won sindsdien bijna honderd wedstrijden, waaronder vier keer Luik-Bastenaken-Luik, vijfmaal de Waalse Pijl en twee keer de Clásica San Sebastián. Ook won Valverde legio rittenkoersen, met als grootste zege de Vuelta a España van 2009.

Vorig seizoen wist Valverde zich eindelijk tot wereldkampioen te kronen, en dat op de respectabele leeftijd van 38 jaar. “Iedereen weet dat ik me thuis voel bij Movistar. Ik voel me altijd gewaardeerd en gerespecteerd. Ik ben dan ook zo blij dat ik mijn contract met twee jaar heb verlengd. Het geeft me de rust en kalmte die ik nodig heb om hard te blijven werken.”

“Alejandro heeft ons zoveel mooie momenten bezorgd”, is Unzué eveneens in zijn nopjes. “Bovendien leren we nog altijd van hem, ook als hij niet wint. Denk maar aan zijn verschrikkelijke val in 2017 en zijn vechtlust om weer terug te keren. Alejandro is een echte leider, zowel op als naast de fiets.”

Laatste contractverlenging
Valverde liet eerder dit jaar weten dat hij in 2021 met pensioen gaat. “In principe ga ik in 2021 met pensioen. Ik denk dat dat een goed moment is. Als ik thuis ben, moet ik van het gezin genieten. Dan zal ik kijken wat ik ga doen”, aldus de Spanjaard, die na zijn carrière verbonden zal blijven aan de ploeg.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.