Alejandro Valverde in ziekenhuis na aanrijding, schade valt mee
foto: Cor Vos
zaterdag 2 juli 2022 om 15:10

Alejandro Valverde in ziekenhuis na aanrijding, schade valt mee

Alejandro Valverde is tijdens een training in zijn thuisregio Murcia aangereden door een automobilist. Dat meldt het lokale La Opinion de Murcia. Ook twee andere fietsers, die op pad waren met de Movistar-kopman, werden aangereden. De automobilist reed na het ongeluk door.

Volgens ooggetuigen gebeurde het ongeluk met de drie wielrenners zaterdagmiddag rond het middaguur op de RM-560-weg tussen Alcantarilla en Javalí Viejo. Politie en ambulance waren snel ter plaatse en hebben Valverde en zijn metgezellen ter plaatse geholpen.

Daarna is de 42-jarige Valverde met verwondingen naar een ziekenhuis in Murcia gebracht. Wat precies de schade is bij El Imbatido, is niet bekend. Volgens de lokale website is zijn toestand niet ernstig.

Update 15.35 uur

Valverdes ploeg Movistar heeft het nieuws bevestigd. “Zowel Alejandro als zijn trainingspartner maken het goed. Alejandro heeft tests ondergaan in een medisch centrum. Daaruit zijn geen breuken of andere ernstige verwondingen naar voren gekomen. Alejandro blijft nog 24 uur onder observatie om zijn toestand in de gaten te houden. Daarna mag hij het ziekenhuis verlaten”, meldt Movistar.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.