‘Alejandro Valverde kiest voor dubbel Tour-Vuelta’

dinsdag 28 mei 2019 om 10:13
‘Alejandro Valverde kiest voor dubbel Tour-Vuelta’

Alejandro Valverde - foto: Cor Vos

Over iets minder dan een maand zal Alejandro Valverde zijn rentree in het peleton maken. Volgens Marca kiest El Imbatido ervoor om in de Route d’Occitanie (20-23 juni) weer zijn eerste koerskilometers te maken. Daarna betwist de Spanjaard zowel de Tour de France als de Vuelta à España alvorens hij in Yorkshire een gooi doet naar prolongatie van zijn regenboogtrui.


“Ik geniet niet in de Tour”, aldus Valverde in een interview vorig jaar. Hij besloot de Giro d’Italia boven de Franse drieweekse te verkiezen, maar vochtophoping (oedeem) in het heiligbeen gooide roet in het eten. Valverde besloot om naar zijn lichaam te luisteren en hij moet nu op TV zien hoe Richard Carapaz en Mikel Landa de Giro kleur geven. Momenteel is Valverde in de Sierra Nevada weer in training om zich voor te bereiden op het tweede deel van het seizoen, dat dus begint in de Route d’Occitanie.

Vervolgens staat Valverde toch aan het vertrek van de Ronde van Frankrijk. In La Grande Boucle krijgt hij onder meer Landa en Nairo Quintana mee. In de Ronde van Spanje zal Valverde voor het laatst in de regenboogtrui te zien zijn. In Yorkshire gaat hij wel een poging wagen om het felbegeerde tricot weer te veroveren, want ook deze koers staat volgens Marca op zijn wedstrijdprogramma.

La Guía del Ciclismo meldt tot slot dat deelname aan de Clásica San Sebastián en een Italiaanse najaarsklassieker tot mogelijkheden behoort, maar Valverde heeft zijn deelname aan deze koersen vooralsnog niet bevestigd.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.