Alejandro Valverde slaat dubbelslag in slotrit Castillia y Leon
foto: Sirotti
zondag 17 april 2016 om 15:13

Alejandro Valverde slaat dubbelslag in slotrit Castillia y Leon

Met zijn tweede ritzege op rij heeft Alejandro Valverde de eindzege in de Vuelta a Castilla y Leon opgeëist. Op de Alto de la Plataforma was hij iedereen te snel af. Omdat zijn ploeggenoot en klassementsleider Carlos Betancur al gelost was, mag de grote kopman van Movistar de eindoverwinning op zijn naam schrijven.

Mexicaanse vluchter
Lluis Mas van Caja Rural probeerde in de openingsfase keer op keer weg te geraken, maar hij werd telkens weer teruggehaald door het pak. Ignacio Sarabia, rijdend voor Inteja-MMR, slaagde er wel in een gat te slaan. Hij pakte 45 seconden en zijn voorsprong groeide gestaag uit naar twee minuten. Echter, de gelukszoeker uit Mexico zag na 92 kilometer het peloton alweer langszij komen.

Open slotfase met verwachte winnaar
Hierdoor ontstond wel een open koers met de heuvelachtige finale aan de horizon, waar een vijftal van probeerde te profiteren. Zij grepen anderhalve minuut en breidden die in de smalle, steile straten van Candelario uit. Op zeven kilometer van de streep werden de laatste vluchters ingerekend. Het peloton dunde uit op de slotklim, onder meer Betancur moest de rol lossen. Zijn ploegmaat Valverde nam het initiatief en snelde naar de verwachte rit- en eindwinst in deze meerdaagse koers.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
17 april 2016 15:18
Held.
17 april 2016 15:22
Het is geen sterk bezette koers, maar hij doet het toch maar weer. In elke wedstrijd heeft hij die motivatie om ervoor te gaan. In Klasika Primavera werkte hij ook gewoon voor Izagirre, prachtige renner.
17 april 2016 15:25
Dat lossen van Betancur zal wel afgesproken werk zijn want Valverde moest wel winnen natuurlijk.
17 april 2016 15:47
Niet bepaald mijn favoriete renner maar hij doet het maar telkens, net geen 36 en alweer 5 overwinningen. Op naar een 4de Luik en/of Waalse pijl?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.