Alejandro Valverde: “Verwacht een gesloten wereldkampioenschap”

Alejandro Valverde: “Verwacht een gesloten wereldkampioenschap”

foto: Sirotti

zondag 30 september 2018 om 11:28

Zesmaal stond Alejandro Valverde al op het podium van het wereldkampioenschap. Winnen kon de Spanjaard echter nog nooit. Hij krijgt vandaag op 38-jarige leeftijd opnieuw een kans op goud. “Het doet me veel dat ik weer aan de start sta”, zo laat hij weten.

In het najaarsnummer van RIDE besteden we ruimschoots aandacht aan het komende WK en lees je onder meer interviews met Wout van Aert en Jasper Stuyven. Profiteer nu van onze abonnee-actie en krijg tijdelijk bij het afsluiten van een jaarabonnement ons najaarsnummer gratis. Bestel je RIDE liever los? Vroege beslissers profiteren tijdelijk van een aantrekkelijke Early Bird-korting.

Valverde eindigde in 2003 voor het eerst op het eindpodium. Hij finishte in het Canadese Hamilton als tweede, achter zijn landgenoot Igor Astarloa. In Madrid (2005, 2e), Salzburg (2006, 3e), Valkenburg (2012, 3e), Firenze (2013, 3e) en Ponferrada (2014, 3e) kwam hij dichtbij de wereldtitel, maar was er altijd wel iemand sterker of sneller.

Hij hoopt vandaag eindelijk op het hoogste schavotje te staan. “Ik ben blij weer aan de start te staan, nadat ik er vorig jaar niet bij was vanwege een blessure. Het zal een lastige wedstrijd worden. We zullen onze krachten moeten sparen voor de finale.”

“Ik verwacht dan ook een gesloten koers. Het parcours is namelijk zo zwaar. Ik hoop zelf tot het allerlaatste moment te kunnen wachten met mijn aanval.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

Wielrennertje 30 september 2018 om 11:42

Het zou natuurlijk wel het beste voor hem zijn, een gesloten koers. Winst zou een kroon op zijn carrière zijn.

ValverdeBassoNibali 30 september 2018 om 12:16

Dé kans voor Valverde. Gun het hem zó erg, maar ik vrees dat hij te kort zal komen.

Pizzi 30 september 2018 om 17:09

Binnen!

Sonsbach Allstars 30 september 2018 om 17:43

En zo geschiede. Ben nu opeens ook benieuwd naar zijn voorspellingen omtrent klimaat, wereldvrede, etc.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.