Alejandro Valverde: “Weet niet of ik de Tour zal uitrijden”

zondag 15 december 2019 om 08:48
Alejandro Valverde: “Weet niet of ik de Tour zal uitrijden”

foto: Cor Vos (archief)

Alejandro Valverde zal volgend jaar weer aan de start staan van de Tour de France, maar zijn hoofddoel volgt enkele weken later met de Olympische Spelen in Tokio. “Het is een verraderlijke combinatie, maar het is wel de juiste beslissing. Ik weet alleen nog niet of ik de Tour zal uitrijden”, zo vertelt Valverde aan El Periódico del Mediterráneo.

De kopman van Movistar is niet de enige renner die kiest voor de combinatie Tour-Olympische Spelen. Zo kiest ook Michael Woods voor de Franse ronde in aanloop naar de Olympische wegrit. “Ik ben ervan overtuigd dat de Olympisch kampioen de Tour heeft gereden”, aldus de Canadees. Maar niet iedereen is het eens met Woods: zo geeft Vincenzo Nibali de voorkeur aan de Giro d’Italia.

De 39-jarige Valverde kiest dan weer voor de Ronde van Frankrijk, maar het is maar de vraag of de Spanjaard ook Parijs haalt. “Het is een moeilijke beslissing, aangezien er weinig tijd (zes dagen, red.) zit tussen beide wedstrijden. Bovendien is er nog een tijdsverschil van negen uur. Ik zal wellicht vroegtijdig opgeven in de Tour, maar ik zal pas tijdens de koers een beslissing nemen”, aldus Valverde.

Ardennenklassiekers 
Valverde deed eerder al mee aan de Olympische Spelen van Athene, Beijing, Londen en Rio de Janeiro, maar de veelwinnaar wist nog nooit een Olympische plak te veroveren. De ervaren rot krijgt komende zomer nog één kans op de eremetaal. “Een gouden medaille zou echt de kers op de taart zijn. Mijn doel is ook om Olympisch kampioen te worden, het zorgt alleen maar voor extra motivatie.”

De Murciaan richt zich in 2020 dus vooral op de Olympische Spelen, maar hij begint zijn seizoen traditioneel op Mallorca met enkele Spaanse eendagswedstrijden. De wereldkampioen van Innsbruck doet vervolgens mee aan de rondes van Valencia en Murcia, de Ruta del Sol of de UAE Tour, de Ronde van Catalonië, Dwars door Vlaanderen en de Ardennenklassiekers. Valverde overweegt verder de Route d’Occitanie te rijden.

Programma Alejandro Valverde in 2020

flag-es Challenge Mallorca
flag-es Volta a Comunitat Valenciana
flag-es Vuelta a Murcia
flag-es/flag-ae Ruta del Sol of UAE Tour
flag-es Volta a Catalunya
flag-be Dwars door Vlaanderen
flag-nl Amstel Gold Race
flag-be Waalse Pijl
flag-be Luik-Bastenaken-Luik
flag-fr Tour de France
flag-jp Olympische Spelen
flag-es Vuelta a España
flag-ch WK wielrennen

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.