‘Aleksandr Vlasov doet ondanks goedkeuring IOC niet mee aan Olympische Spelen’
foto: Cor Vos
donderdag 20 juni 2024 om 14:52

‘Aleksandr Vlasov doet ondanks goedkeuring IOC niet mee aan Olympische Spelen’

Aleksander Vlasov zal vanwege ‘sportieve redenen’ niet meedoen aan de Olympische Spelen in Parijs. Dat meldt Sporza. De renner van BORA-hansgrohe was een van de slechts veertien Russische sporters die voorlopig goedkeuring kregen van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) om mee te doen aan de Spelen.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De oorlog tussen Oekraïne en Rusland heeft ertoe geleid dat atleten uit Rusland en Belarus niet welkom zijn op de Olympische Spelen in Parijs deze zomer. Het IOC heeft besloten dat individuele sporters uit de twee landen wel onder voorwaarden onder de neutrale vlag mogen meedoen. De Russische en Belarussische olympiërs mogen geen banden met het eigen leger of de eigen veiligheidsdiensten hebben en mogen de Russische invasie ook niet ondersteunen of hebben ondersteund.

Om dit te controleren heeft het IOC een speciaal panel in het leven geroepen. Aleksandr Vlasov kwam door de keuring, maar heeft nu zelf besloten om niet af te reizen naar Parijs. Deze zomer zal hij wel aan de start staan van de Tour de France.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.