Alessandro Covi slaat toe vanuit de vroege vlucht in Tour de l’Avenir

Door , woensdag 22 augustus 2018 om 14:52
Alessandro Covi slaat toe vanuit de vroege vlucht in Tour de l’Avenir

foto: Sirotti (archief)

De Italiaan Alessandro Covi heeft de zesde etappe in de Tour de l’Avenir op zijn naam geschreven. De 19-jarige Italiaan was in Cérilly de beste van de uit tien renners bestaande vroege vlucht die het peloton wist te verschalken. Achter Covi eindigden de Ier Mark Downey en de Fransman Simon Guglielmi op de plaatsen twee en drie. De Fransman Alan Riou bleef in het bezit van de leiderstrui.

De rappe mannen in de Franse Toekomstronde wisten dat de zesde rit naar Cérilly hun laatste kans op etappewinst zou zijn. Vanaf donderdag zouden de bergen namelijk worden opgezocht. Toch lieten zij een sterke kopgroep met daarin tien coureurs rijden. Deze zagen zij pas aan de finish weer terug.

Mikkel Bjerg de bekendste naam vooraan in sterke kopgroep
In de kopgroep waren met coureurs uit Denemarken, Frankrijk, Italië en Duitsland sterke wielerlanden vertegenwoordigd. Denemarken had met Mikkel Bjerg, Magnus Bak Klaris en Jonas Gregaard Wilsly zelfs drie pionnen vooraan. Italië had Covi, Frankrijk Guglielmi, Duitsland Florian Stork en Ierland had met Downey een outsider voor de ritwinst in huis. Hij kreeg zijn landgenoot Daire Feeley ter ondersteuning mee.

Peloton komt te laat, Covi wint
De voorsprong van de tien vooraan werd nooit meer dan twee minuten, maar door de goede samenwerking wist de kopgroep met een minuut voorsprong de laatste tien kilometer in te gaan. Deze gaven zij vervolgens niet meer uit handen. In de oplopende finishstraat rekende Covi – die in het bezit is van een stagecontact bij UAE Emirates – vervolgens af met Downey en Guglielmi.  Max Kanter won de sprint van het peloton, maar kwam te laat en eindigde op een zesde plaats.

Dit artikel delen:

2 Reacties

roelieman2 22 augustus 2018 om 15:57

Nederland rijdt hier ook echt als een natte krant rondt. Buiten de ploegentijdrit geen enkele top 10 plek weten te bemachtigen…

CeRo 22 augustus 2018 om 18:41

Thymen Arensman was 3de in de 3de rit.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.