Alex Aranburu hongerig na eerste ritwinst 2024: “Nog zes seconden te gaan in klassement”
foto: Cor Vos
zaterdag 15 juni 2024 om 18:09

Alex Aranburu hongerig na eerste ritwinst 2024: “Nog zes seconden te gaan in klassement”

Alex Aranburu bewees op de Mur du Durbuy over de meest explosieve benen te beschikken in de Baloise Belgium Tour. De Spanjaard in dienst van Movistar klopte mannen als Pierre Gautherat en Jasper Philipsen om zo zijn eerste zege van 2024 te boeken. Maar hij wil meer: “Morgen zullen we zien of we nog wat kunnen stijgen”, aldus Aranburu.

“We wisten dat de finale ons heel goed lag”, opent een gelukkige Alex Aranburu. “Lidl-Trek speelde hun kaarten heel goed uit in de laatste heuvels. Ze hebben de race zwaar gemaakt voor ons, maar het team heeft heel goed naar de finish toe gewerkt. Het feit dat we hebben deze overwinning hebben behaald, daar word ik heel gelukkig van. Nu nog 6 seconden te gaan als nummer drie in het algemeen klassement!”

“Voor nu ben ik blij met vandaag”, gaat de Spanjaard verder na zijn eerste ritzege van het jaar. “We waren op zoek naar een podiumsucces en nu staan ​​we ook virtueel op het podium van het algemeen klassement. We gaan vandaag genieten. Morgen zullen we zien of we opties hebben om nog wat te stijgen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.