Alexander Kristoff boekt vierde zege in vier weken: “We dachten dat het voorbij was”
foto: Cor Vos (archief)
zaterdag 1 juni 2024 om 17:36

Alexander Kristoff boekt vierde zege in vier weken: “We dachten dat het voorbij was”

Alexander Kristoff blijft maar winnen. In de Heistse Pijl was het voor de vierde keer in vier weken raak. Toch zag het er even penibel uit voor de Noor, vertelde hij na afloop.

“Het was een grote chaos richting de laatste klim (de Heistse Berg, red.)”, begon Kristoff zijn verhaal tijdens het flashinterview. “Het lukte ons dan ook niet om een goede lead-out te doen. Erik Resell had zijn versnellingen in crash-modus, dus we verloren de jongens daar wat. We dachten dat het voorbij was.”

“Maar net voor de bocht richting de kasseien vonden Tord (Gudmestad, red.) en ik elkaar. We kwamen alsnog in een goede positie over de klim, waarna we wachtten, wachtten, wachtten tot de laatste rechte lijn. Ik schreeuwde naar hem dat hij voluit moest gaan. Hij deed een geweldige lead-out. Uiteindelijk was ik zo snel als ik maar kon zijn. Misschien moet ik een wat groter tandwiel erop zetten, want ik kon geen hogere cadans meer trappen. Ik word oud, dus ik ben wat trager met mijn beensnelheid”, lachte de 36-jarige renner.

In mei won Kristoff achtereenvolgens de Elfstedenronde Brugge, de Antwerp Port Epic en een rit in de Ronde van Noorwegen. Zondag staat hij aan de start van de Brussels Cycling Classic.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.